Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
​Fabrika Dumanları Üzerinde Beliren Ağlayan Çocuk Suretleri

​Fabrika Dumanları Üzerinde Beliren Ağlayan Çocuk Suretleri

Çin’in yeşil firmalarından Xiao Zhu, fabrika bacalarından çıkan dumanların üzerine ağlayan çocuk suretleri yansıtarak hava kirliliğine ve yol açtığı tehlikelere dikkat çekmek istiyor.

Çin’in dillere destan kirli havası, her yıl doğrudan ve dolaylı 500.000 insanın ölümünden sorumlu. Bu ölümlerin çoğu maalesef çocuklardan oluşuyor.

Kendini Çinli vatandaşlara temiz hava sağlamaya adamış olan ve bu konuda insanları bilinçlendirmeye çalışan hava temizleyicileri ve filtreleri üreticisi Xiao Zhu, insanlara hava kirliliğinin yol açtığı tehlikeleri çarpıcı bir yolla anlatıp, konunun ciddiyetinin farkına varmalarını istemiş.

Xiao Zhu’nun gece karanlığında gökyüzüne yansıttığı ışıklar direk olarak fabrikaların ürkütücü, büyük bacalarından çıkan yoğun dumanlarla buluşuyor ve dumanların üzerinde kocaman ağlayan, nefes alamayan çocuk suretleri beliriyor. Bu etkileyici, biraz da ürkütücü gösterinin ardından dumanların üzerinde Xiao Zhu’nun mesajı beliriyor: “Havayı temizleyin. Geleceğin tekrar nefes almasına izin verin.”

Görsel; Youtube