Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Everykey: Şifre ve Kilit Açan Akıllı Bileklik

Everykey: Şifre ve Kilit Açan Akıllı Bileklik

Kitle fonlamsıyla hazırlanan bileklik; bilgisayar, akıllı telefon, araba veya ev kilidini dokunmadan açmayı sağlıyor.

Teknoloji içerisinde güvenliğimizi sağlamak için farklı yöntemlere başvuruyoruz. Gizli oturum açmak, uygulama veya kısa mesaj ile tek kullanımlık şifre yaratmak veya en basit haliyle tarama geçmişini temizlemek bu içgüdüyü beslemek için yaptığımız davranışlar arasında yer alıyor. Tabii tüm bunların üzerinde ise hesaplarımızın şifreleri yer alıyor. Farklı kombinasyonlar, büyük küçük harf uyumu gibi detayları ile şifreleri daha da karmaşık hale getirmeye çalışıyoruz. Fakat ne kadar karmaşık yaparsak, unutmamak için de o kadar fazla efor sarfediyoruz.

Şifre hatırlama, anahtar unutmama gibi sorumlulukları yerine getirebilecek bir akıllı bileklik üretiliyor. Everykey, dijital ve fiziksel olarak şifre veya anahtara ihtiyaç duyan her teknoloji ile uyumlu çalışıyor. Bluetooth ile bağlantı kurarak şifre korumalı herhangi bir cihazın yanına geldiğinde şifrenin otomatik olarak açılmasını sağlıyor. Öncesinde veritabanında belirilen cihaz ve şifreler için geliştirilen bu otomatik şifre açma sistemi gün içerisinde büyük zaman kaybettiren bu güvenlik yöntemini kazanca çevirmeyi sağlıyor. Çünkü cihazı yine şifreli ve mevcut sistem dahilinde korunuyor. Ancak bileğiniz cihaza yaklaştığında otomatik olarak kilidi açılıyor.

Askeri seviyede şifreleme ve güvenlik önlemiyle korunan bileklik tanıdığı bir cihaza yaklaşmadığı sürece kendini korumaya devam ediyor. Tekrar tanınan bir cihazın yanına geldiğinde ise şifreyi açarak görevini yerine getiriyor. Düşme, kaybolma, çalınma gibi durumlarda uzaktan bağlantı ile içindeki tüm bilgileri silme opsiyonuna sahip.

Sade bir tasarıma önem veren ekip hem herkes tarafından kullanılabilecek hale getirmeye çalışmış. Donanımları küçülterek şık ve küçük bir bileklik haline gelmesi amaçlanan Everykey, Kickstarter üzerinden destek topluyor. Hedeflenen miktarın %93’ünü toplayan ekip kalan miktarı 4 gün içerisinde fonlayabilirse projeleri gerçek olacak ve hayatımıza şifre açmak için yeni bir yöntem girecek.

Görsel; Everykey