Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Evde Doğal Sebze Yetiştirme Ekosistemi

Evde Doğal Sebze Yetiştirme Ekosistemi

Grove, katmanlı yaşam alanı sistemiyle gübreden bakterisinde baştan sonra kendi içinde dönen bir ekosistem yaratıyor.

Minik fanuslar içerisinde yetişen bitkiler yetiştirme hobisi terrarium, şehir içinde yaşayıp da toprağa ve doğaya hasret kalan insanları tatmin ederken ortaya büyük çaplı bir yaşam formu çıkmaması hislerin de terrarium gibi mikro düzeyde kalmasına neden oluyor. Tarıma duyulan ilginin bir diğer formu da balkonda veya ev yapımı seralarda biber, domates gibi sebzeleri yetiştirmek olarak karşımıza çıkıyor.

Grove Ecosystem, süreci kendi başına yöneten ve doğallığından ödün vermeyen bir döngü sunuyor. Kickstarter’da fonlanmaya devam eden kampanya ile destek toplayan Grove, üç aşamalı ekosistem sunuyor. En alt katta yaşayan balıklar kendi yaşam sistemleri içerisinde bakteri ve nitrat üretip yaşantılarına devam ediyor. Üst kısma çıkan bu canlı ve mineraller toprağı besleyerek daha güçlü yetişmesini sağlıyor. Bitkilerden açığa çıkan artıklar ise balıkların yaşamını zenginleştiriyor.

Akıllı telefon ile ekosistem üzerindeki değerler anlık olarak görüntülenip ışık ayaları, bitkiye özel besin döngüsü, tatile çıkarken otomatik mod ve akıllı alarmlar gibi kişiselleştirmeler yapılabiliyor. Sebzeler ilk mahsülü verdikten sonra ise gerisi sadece doğanın elinde kendi kendine çiftleşen sebzelerin hükümranlığına kalıyor.

Grove ile yaşamın günlük hayatınızda yaratacağı etkilere ise buradan tanık olabilirsiniz. Aynı zamanda yazılım bilginizi kullanarak değer yaratmak isterseniz de Grove’un GitHub sayfası da bulunuyor.

https://www.kickstarter.com/projects/grove-ecosystem/grove-ecosystem-grow-fresh-food-in-your-home/
The Ecosystem contains white LED panels that not only look great in the home, but are best-in-class grow lights.

Naturally balanced as part of the larger ecosystem, this stunning aquatic habitat will replace your flat screen TV.

Görsel; Kickstarter