Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
​Eski Kapılarla Yapılan Dev Duvar Yerleştirmeleri

​Eski Kapılarla Yapılan Dev Duvar Yerleştirmeleri

Strook, bina duvarları üzerine yaptığı yerleştirmelerinde ıskartaya çıkmış ahşap kapıları, yıkılmayı bekleyen binalardan kurtardığı ahşap panelleri kullanıyor.

Sprey boyalarla, çeşitli baskı teknikleriyle yapılmış, sokakları renklendiren, güzelleştiren duvar resimlerine zaten bayılıyoruz. Belçikalı sanatçı Stefaan De Croock ya da diğer adıyla Strook, duvar üzerine yaptığı figürleri sprey boya yerine, renkli ahşap paneller, eski tahta kapılar, parke ve mobilya parçalarını kullanarak yapıyor ve zaten sevdiğimiz sokak sanatını bambaşka bir boyuta taşıyor. Ortaya çıkan eserler harika!

Sanatçı, topladığı kapıların renk ve sahip oldukları çizik, kırık gibi özelliklerini koruyarak, oluşturacağı figüre göre keserek şekil veriyor, yerleştiriyor ve ortaya birçok parçanın bir araya gelmesiyle oluşmuş keskin çizgilere sahip, geometrik insan figürleri çıkıyor. Bu figürlere kazandırdığı duygular hayranlık verici. Strook’un yapımı oldukça zaman alan çalışmaları titizlik, sabır, özenli bir planlamanın meyvesi.

Sanatçının çalışmalarını paylaştığı Instagram hesabı ilginizi çekebilir.

Sanatçının Belçika’da yaptığı son çalışması Elsewhere‘in yapımının yer aldığı video:

Görsel; facebook, strook