Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
En Kibar Uygulama: Shhhh

En Kibar Uygulama: Shhhh

"Gerçek" sosyal ortamınıza odaklanmanızı sağlayan uygulama

Yeni teknolojiler ile birlikte, bir arkadaşımızla kafede otururken ya da ailemizle vakit geçirirken mobil cihazlar yüzünden bu vaktin çok da kaliteli geçmediğini itiraf etmeliyiz. Sosyal medyadan gelen durum güncellemeleri, arkadaşlık istekleri, haber uyarıları derken çok açık bir şekilde farketmesek de sosyal hayatlarımız da aslında büyük sekteye uğruyor. Özellikle iki kişi otururken bir taraf telefonuna gelen bildirim sebebiyle konuşmayı keserek telefonuna odaklandığında bunun oldukça sinir bozucu bir durum olduğunun hepimiz farkındayız. 

Tam da bu içgörüyle ortaya çıkan “Shhhh” de, sevdiklerinizle daha kaliteli vakit geçirmeniz için cep telefonunuza gelen tüm bildirimleri belirlediğiniz süre içerisinde size göstermeyen konsept bir uygulama. Bu uygulama sayesinde teoride belirli bir süre içinde size gelecek tüm bildirimleri engelleyerek sevdiklerinizle daha kaliteli zaman geçirebiliyorsunuz.

Bu süre dahilinde gelen mesajları da, kimle olduğunuz ve saat kaçta işinizin biteceğini belirten size özel bir mesajla otomatik olarak cevaplayan uygulama sayesinde insanları da habersiz bırakmamış oluyorsunuz.

Henüz konsept aşamasında olan uygulamanın en beğendiğim özelliği ise GPS sayesinde sizin ve sevdiklerinizin lokasyonlarını algılayarak birbirinize yaklaştığınızda otomatik olarak devreye giriyor olması (tabi bu ayarı yaparsanız).

Bence denemeye değer. 

Görsel: Vimeo