Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Linkleri Emojiye Dönüştürme Aracı

Linkleri Emojiye Dönüştürme Aracı

Linkmoji, internet sitelerinin URL’lerini eğlenceli emojilere dönüştürüyor.

Daha önce emojilerden ilham alan birçok projeden bahsettik: Emojilere dönüşmüş yemekler, emojilerden mücevherler, reklam kampanyaları, müzik videoları… Bu defa emojiye dönüşen ne mi?: İnternet sitelerinin linkleri.

I Can Has Cheezburger sitesinin kurucusu Eric Nakagawa ve Facebook’ta ürün tasarımcısı olan George Kedengurg III bir araya gelerek eğlenceli bir site hayata geçirmiş: Linkmoji

URL kısaltma servisi Bitly’le benzer bir konsepte sahip olan Linkmoji, Bitly’den farklı olarak internet sitelerinin URL’lerini emojilere çeviriyor. İşlem basit: Ana sayfadaki ilgili alana istediğiniz linki girip, alttaki yeşil butona basıyorsunuz ve ta daa! Linkiniz emojiye çevriliyor. Emoji linkinizi beğenmezseniz tekrar deneyebiliyorsunuz.

Sitedeki linkler şuanda rastgele oluşturuluyor, ancak sizin seçeceğiniz emojilerden oluşturulacak yeni emoji-URL’ler yolda.

Geçtiğimiz aylarda DDB Porto Riko’nun Coca-Cola için hazırladığı “EmotiCoke” kampanyasında da emojili linkler kullanılmıştı. Kullanıcılar, EmotiCoke’daki emojili URL’ler arasından istediğini seçiyor ve Coca-Cola Porto Riko’nun internet sitesine doğrudan bağlanabiliyorlardı.

Bu da bizim ananaslı, pizzalı, şemsiyeli emoji linkimiz:

Görsel; Linkmoji