Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Elektronik Oyuncak Yapımına Giriş: MAKEY

Elektronik Oyuncak Yapımına Giriş: MAKEY

Elektronik modüller kullanılarak birbirinden farklı cihazlar yapılıyor.

Oyun hamuru, Lego, Knex gibi ürünler hayalg ücünün sınırlarını test ediyor. Yapılan her şey bakış açısına ve o an hissedilenle şekilleniyor. Bir pasta birkaç dakika sonra tekerlek olabiliyor. İki parmak kuklası figürü bir an baba ve oğlunu temsil ediyorken bir anda süper kahraman ve yardımcısına dönüşebiliyor. Hayal gücünün esnekliğini rüyalardaki anlık kırılmalarla değişen rüyalara benzetebiliriz.

Bu oyuncaklar herkes için farklı bir anlama sahip olur. Lego: The Movie de aynı oyuncakların farklı kişiler tarafından nasıl algılandığı üzerine yapılmış eğlenceli bir filmdi. Canlanan Lego’ların hikayesi gibi MAKEY projesi de mıknatıslı elektronik modüller kullanarak oyuncaklar yapmamızı sağlıyor. Mıknatıslı elektronik modüller konusunda LittleBits, kullanıcıların yaratıcılığını genişletiyor. 2009’da görücüye çıkan LittleBits, 2011 ve sonrasında büyüyüp yayılmaya başladı.

İTÜ Çekirdek Projesi’nde yer alan Karınca Lab, henüz roketlerini tamamlayıp yörüngeye yerleştiremese de MAKEY projesiyle kendi roketlerimizi yapmamızı istiyor. Modüler ardışıl küçük elektronik yapboz kalıbının baş harflerinden oluşan projenin ilk prototipi Yakalanamayan Araba için bir video hazırlanmış. Bu video MAKEY projesini “Bir şeyleri birleştirip bir şeyler yapıyorsun.” demekten çok daha etkili anlatıyor. Önsipariş almaya hazırlanan projenin, üreticilerin buluştuğu İstanbul Mini Maker Faire etkinliğinde yer alması bekleniyor.

Görsel; Youtube