Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Electronic Arts, Facebook Üzerindeki Oyunlarını Kapatıyor

Electronic Arts, Facebook Üzerindeki Oyunlarını Kapatıyor

EA The Sims Social, SimCity Social ve Pet Society'i Sonlandırıyor

Dün yaptıkları açıklamaya göre EA, Sim serilerinin üreticisi meşhur Maxis’in Facebook üzerindeki oyunları olan The Sims Social, SimCity Social ve Pet Society’i sonlandırma kararı aldı. Oyunlar 14 Haziran 2013’te kapanacak.

2011 yaz sonunda yayına giren The Sims Social günlük aktif kullanıcı sayısında milyon seviyesini hızla geçip en büyük oyunlardan birisi olmuştu. 2012 Kasım ayı sonunda günlük aktif kullanıcı sayısında ilk 25’ten çıkmıştı. Açıklamanın yapıldığı gün, 15 Nisan 2013’te en çok ziyaret edilen top 100’de 96’ncı sırada bulunuyor. Yakın takipçisi Pet Society 127. sırada, SimCity Social ise çok daha gerilerde.

Başka bir detay, EA uygulama içerisinde yapılan satın almaları geri iade
etmeyi düşünmüyor, oyunculara oyun içi paralarını 14 Haziran’dan önce
harcamaları öneriliyor.

Sayılara ve no-refund tavrına bakılırsa yayıncı firma, oyunların miladını doldurduğunu düşünüyor. Yeni pazarlama çalışmaları ve ek özellikler ile oyunları tekrar hareketlendirmeyi de düşünmüyorlar. ‘Masrafını çıkarttıysak üstünü alıp kaçalım’ tavrı bu yüzden olabilir. Elbette bu gelecek yıllar içerisinde EA’den yeni sosyal oyunlar görmeyeceğiz anlamına gelmiyor, 2013 başından beri EA’in ağzından düşürmediği konular ‘micro-transaction’ ve ‘mobile’.