Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ebeveynlik Tavsiyeleri, Bebekler İçin Islak Mendillere Dönüşüyor

Ebeveynlik Tavsiyeleri, Bebekler İçin Islak Mendillere Dönüşüyor

Tommee Tippee, ebeveynliği öğreten kitapları geri dönüştürüp ıslak mendil haline getirerek, ebeveynleri kendi içgüdülerine güvenmeleri için yüreklendiriyor.

Özellikle yeni bebek sahibi olan ebeveynlerin sıkça karşılaştığı sinir bozucu durumlardan biri; herkesin bebekle ilgili bir konuda kulaktan dolma bilgilerle hiçbir dayanağı olmayan, yer yer saçmasapan tavsiyeler vermesi değil midir? Zaten hayatlarına kattıkları yeni bir canlıya yeni yeni adapte olmaya çalışan iki insanın sıkıcı tavsiyeler ve düzeltmelerle daha da bunalması işten bile değil.

Bebek gıdası markası Tommee Tippee, bu konuda genç ebeveynlerin yanında durarak, onlara seslenmiş: İnsanlar ilk bebek kitapları yazılmadan 200.000 yıl önceden beri bebek yetiştiriyorlar. Kimseyi dinlemeyin, içgüdülerinize güvenin.

Tommee Tippee hazırladığı kampanyada, anne babalara ebeveynliği “öğreten” kitapları, dergi makaleleri içeren sayfaları hatta blog yazılarını “daha işe yarar” bir amaca hizmet etmeleri için geri dönüştürülerek “Advice Wipes” isimli bir bebek ıslak mendili üretmiş. Yani kısaca alın bu bilgilerle bebeğinizin poposunu silin diyor.

Tommee Tippee, ebeveynlik ile ilgili tavsiyelere saldırırken, bu işten kendine de şöyle bir don biçiyor: Geçmişte sadece ebeveynler ve çocukları vardı. Ve iç güdüler vardı. Ve Tommee Tippee vardı. 50 yıldır akıllı ve kolay kullanılır, yenilikçi ve sezgisel ürünler ürettik ki; ebeveynler ebeveynliklerini bildikleri gibi, içlerinden geldiği gibi yapabilsinler.

McCann’in hazırladığı #ParentOn (Ebeveynliğe devam) kampanyasının bir parçası olarak üretilen ıslak mendiller maalesef satılık değil. Kampanya; ebeveynlerin bebek kitapları, blogları ya da dergilerini bırakıp, çocuklarını kendi içgüdülerine güvenerek büyütmeleri için cesaretlendiriyor.

#ParentOn kampanyası, herhangi bir genel geçer ebeveynlik tavsiyelerine ters düşen durumla karşılaşıldığında, aslında bir çocuk için en iyisini ebeveynlerinin bileceğini anlatarak yeni çocuklu ebeveynlerin üzerlerindeki baskıyı almayı amaçlıyor. Doğru çocuk yetiştirme kurallarının o kadar katı olmadığını ve ebeveynlerin evrim sayesinde her durum için doğru hamleyi yapacak donanımda olduğunu göstermek için web sitesi, infografikler, anket çalışmaları gibi araçlar kullanılmış. Tommee Tippee, ebeveynlerin karşılaşacağı her durum için #ParentOn diyerek ebeveynlerle marka arasında bir duygusal bağ kurmayı umuyor.

Görsel; adweek, Vimeo