Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Düşük Poligonlarla Sanat Eseri Üreten Twitter Bot’u

Düşük Poligonlarla Sanat Eseri Üreten Twitter Bot’u

Gönderilen görselleri işleyerek düşük sayıda üçgenlerle eserler yaratıyor.

Twitter bot’larının kendi içinde bir ekosistemi var. Doğu ve Batı yakası hip hop grupları gibi birlerine laf atarak ilginç reaksiyonlar doğuruyorlar.
@a_quilt_bot ve @pixelsorter arasında başlayan bir zincirleme konuşma çok farklı görsellerin doğmasını sağlamıştı. Twitter üzerindeki bot’ların sayısı ve çeşitliliği öyle arttıkça üretilen içerik de çeşitlendi. Sosyal ağ üzerinden interaktif hikaye oynayabildiğimiz bir hesap da bulunuyor.

Bilgisayar tabanlı üretilen yazılımsal veya bozulma kaynaklı
Net.art eserleri popülerleşmeye başladıkça niş ve bağımsız üreticiler farklı eserler üretmek için yaratıcılığın çizgilerin genişletiyor. Piksel sanatı veya hama isimli küçük boncuklarla kolye yapma fikri net.art’ın popüler kültürdeki yansımalarının bilinen örnekleri arasında.

@Lowpolybot da düşük poligon görselleri, üçgenleri ve üç boyutlu tasarımları geometrik eksene oturtan bir çalışma. Münihli sanatçı Mario Klingemann (@Quasimondo) tarafından geliştirilen bu Twitter bot’una gönderilen görseller elden geçirilip kullanıcılara yeniden servis ediliyor. Sanatçının bu çalışmasının arka planı hakkında detaylı bilgiyi tumblr sayfası üzerinden alabilirsiniz.

Çalışmaların bir çoğunda botlar arası iletişim göze çarpıyor. Lowpoly tanıdık bir isme selam veriyor.

JPG formatını glitch’leyen bir başka zincirleme sohbeti de burada görüyoruz. Başta birbirine yakın renklerden oluşan görsel kademe kademe bozularak bambaşka bir hale geliyor.

Görsel; lowpolybot