Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dünyanın En Akıllı Gömleği

Dünyanın En Akıllı Gömleği

10ELEVEN9, teknolojik özellikleriyle giyenin hayatını kolaylaştırmayı amaçlayan, şık görünümlü bir akıllı gömlek.

Telefonlarımız yeterince akıllandı, sıra artık kıyafetlerimize geldi. Giyilebilir teknoloji alanında her geçen gün yepyeni ürünler karşımıza çıkıyor. Bunlarda biri de bugünlerde Kickstarter üzerinde fonlanan 10ELEVEN9 Smart Shirt. Moda ve mühendisliğin bir birleşimi olarak konumlanan bu akıllı gömlek, en yeni teknolojileri stille buluşturuyor.

10ELEVEN9 gömleğe dışarıdan bakınca, süper teknolojik bir şey beklemeyebilirsiniz. İş hayatında kullanılabilecek, oldukça sade bir gömlek görünümünde. Ancak akıllı teknolojileri sayesinde alanında bir ilk. Giyenin hayatını kolaylaştırmayın hedefleyen pek çok özelllik sunuyor.

Gömleğin en öne çıkan özelliklerinden biri cepleri. Çift katmanlı yapısı sayesinde gömleğin içerisine gizlenmiş 9 adet cep telefon, cüzdan ve anahtarlık gibi günlük eşyalarınızı saklamanız için düşünülmüş. Ceplerden 2 tanesi RFID-korumalı. Yani kredi kartı veya pasaport benzeri çipli eşyalarınızı kopyalanma veya çalınma tehlike gibi tehlikelerden koruyor.

Ceplerin dışında gömlek farklı işlevlere sahip sensörle donatılmış. Bu sensörler kalp atışlarınızı izleyebiliyor, duruş bozukluklarını fark edebiliyor ve nefesinizi takip ediyor. Bu sensörlerin yaptığı okumalar ters giden bir şeyler varsa titreşim ya da uyarılarla size iletiliyor. Örneğin, iş görüşmesindesiniz ve biraz fazla kaygı hissediyorsunuz, stres altındasınız. Gömlek bunu algılayıp size bunu bildirerek sizi sakinliğe davet edebiliyor. Ya da bilgisayar başında kamburunuz çıkara çıkara oturuyorsunuz, gömlek bunu da fark ediyor ve size her kamburunuzu çıkardığınızda titreşerek adeta bir anne şefkatiyle “Düzgün otur evladım, sırtın ağrıyacak” uyarısı yapabiliyor. Ayrıca gömlekle eş zamanlı çalışan uygulama üzerinden de tüm bu bilgiler izlenebiliyor. Bu uygulama aracılığıyla dilediğinizde eğlenceli nefes oyunları oynayıp kendi kendinize stres seviyenizi azaltabiliyor, nefes alış verişlerinizi düzenleyebiliyorsunuz.

Gömlek akıllı dedik, marifetleri bu kadarla sınırlı değil o yüzden. Gömleğe entegre edilebilen cihazlar sayesinde yapabileceği başka şeyler de var. Gömlek cebine iliştirdiğiniz minik kamera sayesinde bir tık ile kolayca fotoğraf çekebiliyorsunuz. Dijital kol düğmeleri ise gelen çağrıları cevaplamanızı, Bluetooth bağlantılı kulaklıklara gelen sesi açıp kapayabilmenizi sağlıyor. Kol düğmeleri gerektiğinde size görsel uyarı da sağlayabiliyor.

10ELEVEN9 sadece teknolojik özellikleriyle değil, kumaş kalitesiyle de dikkat çekiyor. Isı düzenleyici kumaşı sayesinde her mevsim giyilebiliyor. Kolaylıkla yıkanabilen ve ütülenebilen gömlek, dayanıklı ve sürdürülebilir bir giysi. Siyah ve beyazın yanı sıra pastel tonlarda renk alternatifleri sunan gömlek; Casual, Business ve Active olarak 3 farklı kadın ya da erkek modelinde geliyor.

Kickstarter kampanyası başarıya ulaşırsa teslimata 2018 Mart’ında başlanması hedefleniyor.

Görsel: Kickstarter