Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dünyanın Dört Bir Yanındaki Gençlerin Odalarına Giren Fotoğraf Projesi

Dünyanın Dört Bir Yanındaki Gençlerin Odalarına Giren Fotoğraf Projesi

John Thackwray, “My Room Project” çalışmasıyla dünyanın dört bir yanında farklı şartlar altında yaşayan gençlerin odalarını fotoğrafladı.

Güney Afrika doğumlu 30 yaşındaki yetenekli fotoğrafçı ve film yapımcısı John Thackwray şu an Paris’te yaşıyor ve çalışmalarını burada sürdürüyor. Thackwray’in 2010 yılında arkadaş çevresindeki kişilerin odalarını fotoğraflamasıyla başlayan uzun soluklu projesi My Room Project, pek çok farklı coğrafyadan 80’ler ve 90’larda doğan gençleri uyudukları odalarda fotoğrafladığı yolculuklarla dolu bir serüvene dönüştü.

Aralarında Amerika, Çin, Hindistan, Almanya, Suudi Arabistan, İran, Rusya ve Türkiye’nin de bulunduğu 55 ülke gezen ve gençleri hayatlarının büyük bir kısmının geçtiği odalarda fotoğraflayan Thackwray, modern ve gösterişli hayat tarzlarından, gösterişten tamamen uzak, az eşyalı, hatta kimi zaman yoksul hayatlar süren birçok gencin yaşam alanlarını en doğal haliyle görüntülemiş oldu. Gençlerin sosyo-kültürel geçmişleri, inançları, eğitim düzeyleri, hobileri, taraftarı oldukları takım gibi detaylar da objektife takıldı.

Fotoğrafçı, Budist tapınaklarından, Nepal’e; Amerikan yerlilerinin yaşadıkları odalardan, Filistin’deki mülteci kamplarına uzanan geniş bir yelpazede çekimler gerçekleştirdi. Gençler, odalarının tavanına yerleştirilen kameraya odanın tam ortasına oturarak tüm içtenlikleriyle, doğallıklarıyla poz verdi. Antropolojik ve sosyolojik önem taşıyan bu kıymetli proje, insanlara farklı yaşam tarzlarının varlığı hakkında farkındalık kazandırmak, eşitsizliğin yaygınlaşmasına ve yitirilmekte olan geleneklere dikkat çekmek için hazırlandı.

Oda #256 – RYOKO – Tokyo – Japonya


Oda #24 – JOSEPH, Paris, Fransa


Oda #365 – LALU, Varanasi, Hindistan


Oda #665 – MARCELLO, La Paz, Bolivya


Oda #466 – ELAHE, Tahran, İran


Oda #290 – YUAN, Dali, Çin


Oda #219 – MALEEQ – New York, Amerika


Oda #829 – SALEH, Riyad, Suudi Arabistan


Oda #583 – AMARA, Chihuahua, Meksika


Oda #385 – PEMA, Katmandu, Nepal


Oda #205 – GULLE, İstanbul, Türkiye


Oda #313 – FHA, BAN SAINGAM, Tayland


Oda #192 – ANDREEA, Bükreş, Romanya


Oda #711 – CLAUDIO, Rio, Brezilya

<görselKaynak: bayaiyi.com</görsel