Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dumb Ways To Die Yorumuyla Game of Thrones’daki Ölümler

Dumb Ways To Die Yorumuyla Game of Thrones’daki Ölümler

“Dumb Ways To Die”, bu defa dün yeni sezonuyla aramıza dönen Game of Thrones karakterlerinin ölümlerini ele almış.

Orijinali, 2012 yılında Melbourne metro istasyonlarındaki güvenliği sağlamak amacıyla hazırlanan, McCann imzalı, “Dumb Ways To Die” animasyon videosu, ölüm şekillerini absürd ve komik bir şekilde gösteriyor, kampanyanın artık kültlük mertebesine yaklaşmış fondaki şarkısı da bize tatlı tatlı bu ölüm şekillerini anlatıyordu.

“Dumb Ways To Die”, bu defa konsepte cuk oturan Game of Thrones’un saçma sapan ölümlerini ele almış. Game of Thrones karakterlerinin ölümlerini, aynı tatlı müzik eşliğinde izlediğimiz videoda, gıcık King Joffrey’nin yavaş ve acı dolu ölümünü izlemek ise ayrı bir keyif. (Darısı şirret anasının başına) Videonun Game of Thrones versiyonunun “Be Safe Around Thrones” sloganı ise kampanyanın orijinal sloganı “Be Safe Around Trains”e gönderme yapıyor.

Orijinal kampanya videosu, 2013’te Cannes Lions’tan kaptığı 5 ödül ve Youtube’taki izlenme rekorunun ardından The Empire Life Insurance adlı sigorta şirketine satılmış, markanın reklamlarında kullanılmıştı.

Dumb Ways To Die’ın, geçtiğimiz yıl akıllı telefonlar için hazırlanan oyunu da en çok indirilen uygulamalar arasına girmişti.

Görsel; Youtube