Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dubstep’i Evcilleştiren İkili Darkstar, Salon’a Konuk Oluyor

Dubstep’i Evcilleştiren İkili Darkstar, Salon’a Konuk Oluyor

Elektronik müziğin mabedi Warp Records'dan dubstep ve elektronik müziğin yaratıcı ismi Darkstar, 12 Şubat'ta Salon IKSV'de sahne alacak.

2009’da yayınlanan Aidy’s Girl Is a Computer kısaçaları ve 2010’da yayınladıkları North uzunçaları ile kendilerinden söz ettiren İngiliz ikili Darkstar, sert tınılar olarak algıladığımız dubstep’i evcilleştirip duygu katarak daha geniş kitlelerin dinletisine sundu. Hyperdub plak şirketinden yayınladıkları bu albümden sonra yollarını ayırarak elektronik müziğin mabedi olarak görülen Warp Records ile el sıkıştılar.

O günden bu yana ikisi yeniden yorumlama olmak üzere üç kısaçalar ve 2 uzunçalar yayınlayan Aiden Whalley ve James Young ikilisi, son albümleri Foam Island ile müzikal çizgilerini belirleme imkanı buldu. Elektronik müziğin sadece yüksek desibelli ve adeta kafa ütüleyen bir altyapı olduğu algısını yanlışlayan ikili hafif tınıları ve kadife vokalleri ile müziğin bireysel bir yolculuk olduğunu ispatlıyor.

Just bought this for tour. £100

A post shared by Darkstar (@darkstar_band) on

Elektronik sesleri kullanma alışkanlıklarına baktığımız zaman ise Radiohead, James Blake, Brian Eno ve Massive Attack’in bir odaya kapanıp iki vücut olarak çıktığı hissini alabiliyoruz. Son albümleri olan Foam Island’ı dinlediğimizde yarattıkları ütopik şehrin içine giriyoruz. Albüm bir fon müziği olarak başlıyor ve şehir içindeki duyurulardan ana haber bültenine ulaşan monologlara yer veriyor.

Darkstar, tüm bu hikayeleri canlı olarak yaşatmak için 12 Şubat Cuma akşamı Salon IKSV‘ye konuk olacak. Etkinlik hakkındaki detayları buradan alabilirsiniz.

Görsel; Darkstar