Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Pilotunu Kendi Kendine Takip Eden Drone: Lily

Pilotunu Kendi Kendine Takip Eden Drone: Lily

Kullanıcısı kolayca takip eden, fırlatınca kendi kendine uçmaya başlayan ve su geçirmeyen Lily drone'lar hakkındaki görüşleri değiştirecek.

Drone’ların sunduğu imkanlar arasında birkaç özellik var ki herkesi kolayca cezbediyor. Havadan fotoğrafçılık, kullanıcıyı otomatik takip etmesi ve gökyüzünü minik bir araçla kontrol etmek olarak birkaçını sayabiliriz. Ancak bu özelliklerin bazıları teoriden pratiğe geçtiğinde düşünüldüğü kadar uygulanabilir olmuyor.

Lily, şirin ve güler yüzlü tasarımıyla bu sorunları geride bırakan yenilikçi adımlar atıyor. Fikir yeni olmasa da uygulama ve teknoloji birleştirme konusunda da minik bir ders niteliğine sahip. İki parçadan oluşan Lily, bir hava taşıtı ve bir cep büyüklüğünde takip sinyal cihazından oluşuyor. Adeta aksiyon filmlerinde kötü adamın arabasına yapıştırılan verici böcek gibi Lily’ye sinyal gönderiyor. Böylece hiçbir kontrol ve komut gerektirmeden takibi sağlıyor.

Genellikle ekstrem sporlarda görüntü almak amacıyla kullanılan takip özelliği, Lily’nin otomatik yapısıyla herkes için kullanılabilir hale geliyor. Federal Havacılık Okulu’nun kullanım talimatları ve güvenli uçuş rehberini de beraberinde getiriyor.

Su geçirmeyen tasarımıyla drone’ların en büyük korkusu olan suya da korkusuzca giren Lily, 20 dakika uçuş süresiyle 12 MP fotoğraf, 1080p çözünürlükle 60fps, 720p çözünürlükle 120fps görüntü alabiliyor. Takip etmeyi sağladığı küçük takip böceğinin üzerinde ise dahili mikrofon ve kontrol düğmeleri bulunuyor. Drone’la alınan görüntülerde mikrofonun ne kadar etkili olabileceği veya neden yer alması gereken bir özellik olduğu daha önce de sorgulanmıştı. Fakat havada sürekli rüzgarla boğuşan ve sinek vızıltısı gibi ses çıkaran bir taşıttan temiz ses almak biraz uç bir beklentiydi. Mikrofonu araçtan uzaklaştırıp kişiye yaklaştıran Lily, bu anlamda da yenilikçi bir model sunuyor.

Şu anda ön siparişleri alan Lily’nin resmi sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Görsel; Lily