Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Drone Gözüyle Dünya’yı Gezin

Drone Gözüyle Dünya’yı Gezin

Kah San Francisco'dayım kah Alaçatı'da.

Drone teknolojisine ve hayatımızda yarattığı değişime artık yabancı değiliz. Sadece prodüksiyon endüstrisinde havadan görüntü almak için değil bireysel ve kurumsal onlarca farklı alanda kullanılıyorlar. Hindistan biber gazı sıkmak için kullanırken Birleşik Arap Emirliklerinde eko-kent Masdar’ın kimsesizliğini belgelemek için kullanıyor. Dünyanın pek çok farklı noktasında pilotlar, drone’la görüntü alıyor ve Vimeo, Youtube gibi kanallarda paylaşıyor. Ancak bunlar internetin farklı köşelerinde kendi halinde yaşıyor.

Google’ın Street View özelliği, hiç görmediğimiz sokaklarda dijital olarak dolaşmamızı ve keşfetmemizi sağlıyor. Jan Hiersemenzel buradan ilham alarak drone görüntüleri için bir harita hazırlamış. Dünyanın farklı noktalarındaki havadan görüntüleri, Google Maps üzerinde işaretlenerek istediğimiz şehirdeki videolara ulaşabiliyoruz. Bunların bir kısmı kişisel kullanım için çekilmiş kimisi de ticari kullanım için hazırlanmış kayıtlar. Fakat ortak paydaları drone gözünden dünyayı tüm internet kullanıcılarına sunmaları.

Bu konuda faaliyet gösteren iki internet sitesi bulunuyor. Jan Hiersemenzel, Mart 2014’te Travel by Drone projesini hayat geçirmiş. 23 Temmuz 2014’te ise başka bir ekip tarafından Travelwithdrone projesi hayata geçmiş. Veri tabanlarının genişliği ve benzerliği farklılık gösterse de iki kaynağı da birlikte kullanarak “insanoğlu kuş misali” deyimini oturduğumuz yerden anabiliriz.

Travel by Drone;

Travelwithdrone;

Görsel; Youtube, Ebay Drone A Friend