Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Drone Gözünden Pripyat ve Çernobil

Drone Gözünden Pripyat ve Çernobil

Kazadan 28 yıl sonra yaşam ve terk edilmişlik arasında kalmış radyoaktif topraklar, drone yardımıyla geziliyor.

1986’da gerçekleşen Çernobil reaktör kazası ile Doğu Avrupa’nın neredeyse tamamı daha önce yaşanmamış bir olay ile karşılaştı. Nükleer santralin patlamasıyla beraber İtalya’dan İsveç’e kadar uzanan tüm bölge, atmosfere yayılan fisyon ürünlerinden etkilendi. Fakat patlamadan doğal olarak en çok Çernobil ve bölge yakınındaki santral çalışanları için kurulan Pripyat şehri etkilendi. Tamamen boşaltılan ve terk edilen bölgede yeniden yaşam kurulabilmesi ve izlerin silinmesi için yüzlerce yıl geçmesi gerekiyor.

Çernobil ve çevresi şu anda turistik amaçla kullanılıyor. Bölgeyi merak eden yabancılar buraya gelerek farklı bir tatil deneyimi amaçlıyor. Bob Simon da CBS News kanalındaki “60 Minutes” programı için bölgeyi araştırmak için Pripyat’a geliyor. Kamera ve görsel döküman hazırlamak için de Danny Cooke, Bob Simon’ın ekibine katılıyor.

Kazanın meydana geldiği alanın keşfi sırasında DJI, Phantom 2 model drone yardımıyla tüm bölgeyi gökyüzünden kaydetme imkanı buluyor. İnsanlığın yaşayamadığı bölgede yaklaşık 30 yıl sonra yükselen yeşili ve doğayı görmek böylece mümkün hale geliyor. Sovyetler Birliği döneminden kalan binaların, kazanın yaşandığı günden bu yana değişmemesiyle zamanın ilerlemediği, kimsesiz toprakları oluşturuyor Çernobil.

Ekipmanlar:
DJI Phantom 2
GoPro3+
Canon 7D

Müzik:
Hannah Miller – Promise Land

Görsel; Vimeo