Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dove’dan Çağrı: Kadın Atletlerin Vücutları Yerine Yeteneklerine Odaklanın

Dove’dan Çağrı: Kadın Atletlerin Vücutları Yerine Yeteneklerine Odaklanın

Dove, kadın bedeninin metalaştırılmasına karşı çıkmak için Rio 2016 boyunca kullanılacak dijital reklam panoları hazırladı.

Özellikle kadınlara yönelik cinsiyetçi, ayrımcı eylem ve söylemlere karşı çıkan kampanyalar son dönemde büyük bir ivme kazandı. Bu kampanyalar arasında öne çıkan en güçlü mesaja sahip 12’sini sizler için derlemiştik. Rio 2016 heyecanı gitgide yaklaşırken, Dove’un gündeminde kadın atletler ve kadın bedeninin metalaştırılması var.

Konu kadın atletlere geldiğinde medyanın ilgisi genellikle sporcuların dış görünüşleri üzerinde toplanıyor ve birbirinden yetenekli, başarılı atletlerin yeteneklerinden çok fiziksel özellikleri konuşuluyor. #MyBeautyMySay etiketiyle desteklenen ve Beauty On Your Own Terms ile kadınlara yönelik cinsiyetçi bakış açısına savaş açtığı kampanyalara hız veren Dove, bu kez karşımıza Rio 2016 için hazırlanan Have Your Say ile çıktı.

Kampanya için eski jimnastikçi Shawn Johnson’la işbirliğine giden Dove, medyanın kadın atletlere bakış açısını değiştirmesini istiyor. Kampanya için Razorfish tarafından hazırlanan dijital interaktif reklam panoları New York, Los Angeles ve Toronto’ya yerleştirilecek.

Panolarda kadın atletler hakkında sosyal medyada yapılan yorumlar görüntülenecek ve olimpiyat performansları sırasında izleyicilerin meme, kalça veya boyları gibi fiziksel özelliklere mi yoksa yeteneklere mi odaklandıkları ortaya çıkacak. Kadın atletler, nasıl göründüklerinden ziyade ortaya koydukları performansla ve yaptıkları sporla değerlendirilmek, estetik kaygıları ise bir kenara bırakmak istiyor.

Görsel: Dove, YouTube