Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Doritos’tan Gökkuşağı Cipsler

Doritos’tan Gökkuşağı Cipsler

Doritos, It Gets Better Poject ile birlikte LGBT topluluğunu desteklemek amacıyla rengarenk cipsler hazırlamış.

Doritos, LGBT topluluğunu desteklemek amacıyla It Gets Better Project ile iş birliği içinde gökkuşağı renklerinde cipsler hazırlamış. LGBT bayrağından yola çıkılarak hazırlanan rengarenk cipsler sınırlı sayıda üretilmiş ve beklenenin üzerinde ilgi görmüş ve tüm paketler satılmış. Doritos bu ilgi üzerine LGBT dostu cipslerden yeniden üretmeye karar vermiş.

Gökkuşağı cipsler, cinsel kimlikleri yüzünden hor görülen, toplumun muhafazakar kesimleriyle mücadele içinde olan ve sıkıntılar yaşayan gençleri destekleyen It Gets Better’a kaynak sağlamak ve bu konudaki bilinci yükseltmek için hazırlanmış.

Renkli cipslerin markalandırması, ambalaj tasarımı, web sitesi ve diğer tüm markalandırma unsurları Goodby Silverstein & Partners tarafından hazırlanmış.

Pekiiii gökkuşağı cipsler nereden, nasıl alınıyor? Organizasyona 10 dolar veya üzeri bağış yapanlar sınırlı sayıda üretilen gökkuşağı cipslerin tadına bakabiliyor. Cipslerin tüm geliri organizasyona bağışlanıyor. Yeniden üretime geçilmesinin ardından gökkuşağı cipsler Medeni Farkındalık Günü olan 11 Ekim’e kadar satışta olacak, bu zamana kadar da Doritos’un tüm sosyal medya hesaplarında gökkuşağı logosu bulunacak.

It Gets Better Project, 2010’da aktivist Dan Savage ve Terry Miller tarafından, tacizlere maruz kalan LGBT gençlerine ilham olmak ve yardım etmek kurulmuş. Organizasyon daha önce de Wells Fargo, West Elm, Gap, Uber ve Pepsi ile birlikte çalışmış. Şimdi Doritos’un uluslararası varlığını da kullanarak beraberce tüm dünyada farkındalığı artırma peşindeler.

Vakıf, özellikle Amerikan Anayasa Mahkemesinin eşcinsel evliliğin ülke çapında önünü açan kararının ardından, gündemde kendine yer bulan eşcinsellerin toplum içinde kabulu ve eşit haklara sahip olması meselesinin hazır konu sıcakken üzerine gidip, mücadeleyi yaymayı amaçlıyor.


https://vine.co/v/eU6DPx6Evwh/
Görsel; buzzfeed, twitter