Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dondurma Dolu Gizli Sandıklar

Dondurma Dolu Gizli Sandıklar

Strauss'un Tel-Aviv sahillerinde gizlenmiş dondurma dolu sandıkları.

Özellikle çocukları hedefleyen gerilla pazarlama işlerinin videolarını izlemek oldukça keyifli oluyor çünkü çocuklar durumun heyecanını içlerinden geldiği gibi dışa vurabiliyorlar.

Tel-Aviv’deki Strauss (Algida) dondurma markasının sahildeki çocuklar için hazırladığı “Hazine Avı” kampanyası ise yine gülümseten cinsten olmuş.

Çocukken hepimizin aklında kalan hatıralar genellikle beklenmedik şeyler içerenler oluyor. Bu yüzden sürpriz doğum günleri, beklemediğimiz bir hediye aldığımız kutlamaları hatırlamak diğerlerine göre daha kolay. Strauss da bunun farkına varmış olacak ki kampanyasında, yaz gününde bir çocuğun en çok isteyebileceği birşey ile karşısına çıkmış: Koca bir sandık dolusu dondurma.

Great reklam ajansı ile birlikte çalışan marka, sahildeki çocukların kumla olan oyununu biraz daha öteye taşımak ve kazılarının karşılığını vermek istemiş.

Bunun için sabah erkenden kumsala giden Strauss ekibi, içini dondurmalarla doldurduğu soğutmalı hazine sandıklarını kumsalın belirli yerlerine gömüyor. Daha sonra aileleri ile birlikte kumsalda oynayan çocukların ise bu sandıkları bulmalarını bekliyorlar. Çocukların içi dondurma dolu hazineyi bulduklarındaki sevinçleri ise görülmeye değer.

Kampanyadaki bir diğer detay da kameraların nerelere konumlandığı. Çocukların dondurma dolu sandığı açtıkları andaki yüz ifadelerini görebilmek için sandığın içine koyulan kameralar sayesinde marka çocukları nasıl gülümsettiğini de açık bir şekilde görebilmiş.

Tabi ki hepimizin aklına tam olarak sandıkların nerede gömülü olduğu, çocukların tam olarak kazması gerektiği yeri nasıl bildiği gibi sorular gelse de çocukların yüz ifadelerinden –en azından- onların durumdan haberdar olmadığını anlıyoruz.

Marka aslında çok sade bir fikirden, eğlenceli ve iz bırakacak bir kampanya ortaya çıkarmış.

Künye
Ajans: Great, Tel-Aviv
Yaratıcı Yönetmen: Raz Messing
Sanat Yönetmeni: Tom Zakai
Metin Yazarı: Ilan Yerucham
Proje Yöneticisi: Michal Bardugo
Prodüksiyon: Mamash