Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Domino’s Pizza’nın Pizza Aracı: Domino’s DXP

Domino’s Pizza’nın Pizza Aracı: Domino’s DXP

Domino's Pizza, Local Motor ile birlikte 4 yıldır sürdürdüğü kendi pizza aracını geliştirme sürecini tamamladı.

Domino’s Pizza, sipariş teslimatı için özel olarak geliştirilecek ve pizzanın mükemmel formunu koruyacak bir tasarım için 4 yıldır hummalı bir çalışma yürütüyordu. Mikro üretim prensibiyle çalışan ve imece üretim, kitle kaynak gibi dinamikleri bünyesinde bulunduran otomotiv üreticisi Local Motors ile birlikte yürüttüğü proje sonucunda bu hafta Domino’s Pizza, dahili ocağıyla sıcacık teslimat yapabilen aracı Domino’s DXP‘yi tanıttı.

Domino’s DXP için yayınlanan reklam filmi de, bir pizza reklamı olmaktan ziyade otomobil reklamı olmasıyla da dikkat çekiyor. Otomotiv dünyası içinde de kendine yer yaratan bu araç, Chevy Spark’ın iskeletinden referans alınarak geliştirilmiş ve pizza teslimatı sırasında ihtiyaç duyulabilecek özelliklerle donatılmış.

990 litre hacimli kübik pizza saklama bölümü, pizzayı sıcak tutacak dahili fırın ve ıslak zeminlerde sürücünün pizzayı fırından almasını kolaylaştıran zemin aydınlatmasıyla Domino’s DXP, pizza teslimat dünyasının dinamiklerine yeni bir aktör kazandırıyor.

Şu anda ABD içinde görev alacak 97 araç bulunuyor. Şubelerin ve müşterilerin talebi doğrultusundaysa bu sayının artırılması gündemde.

Domino’s Pizza, sipariş sürecinde yarattığı yaratıcı yöntemle kendinden söz ettirmeyi de başarıyor. Emojiyle pizza siparişi ve tek fiziksel butonla sipariş kampanyaları da markanın, kolay sipariş vizyonunu örnekliyor.

https://www.youtube.com/watch?v=Rq_YBk8pRL4
Görsel; Local Motors, Domino’s Pizza, YouTube