Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Doğal Çürümeyi Hızlandıran Mantar Kefen

Doğal Çürümeyi Hızlandıran Mantar Kefen

Coeio tarafından tasarlanan mantar kefen, cansız bedenin doğada çözünmesini hızlandırırken cenaze törenlerinde kullanılan kimyasal maddeleri ortadan kaldırıyor.

Coeio, Massachusetts Institute of Technology (MIT) eğitimli tasarımcı ve sanatçı Jae Rhim Lee ile moda tasarımcı Daniel Silverstein tarafından kurulan, geleneksel cenaze töreni alışkanlıklarını ve kültürlerin ölüme bakış açısını değiştirmeyi amaçlayan radikal bir “yeşil cenaze töreni” şirketi. Şirketin cenaze için ürettiği özel giysi, kefen ve tabut örtüsü mantardan meydana geliyor.

Mantarın, çürümeyi doğal yollardan sağladığını ve hızlandırdığını bilen Lee, aynı zamanda cansız bedenin ürettiği toksinleri yok ettiğini ve mezara dikilen çiçekleri beslediğini söylüyor. Manhattan’da yer alan ve şehrin kültürünü yansıtan tarihi otellerden Ace Hotel New York, Infinity Burial Suit adındaki bu tasarımın sergisine 8-30 Eylül tarihleri arasında ev sahipliği yapacak.

Tipik Amerikan cenazelerinde hayatını kaybeden kişinin tabutun kapağı açık bir şekilde sergilenirken iyi görünmesi için cansız bedeni sentetik ve formaldehit gibi kanserojen maddelerle dolduruluyor. Bu maddeler, hem doğayı kirletiyor ve hem de bedenin çürümesini yavaşlatıyor.

Kremasyon (ölünün yakılması) ise her yıl diş dolgularındaki 2,5 ton cıvanın atmosfere karışmasına sebep oluyor. Lee ve Silverstein, Infinity Burial Suit’in bu problemleri mantar dokulu kefenle ortadan kadıracağını savunuyor. Infinity Burial Suit, Coeio’nun internet sitesinde 1.500 dolara satılıyor. Toprakta çözünebilen doğal kefenin bir de evcil hayvanlara uygun versiyonu bulunuyor.

Görsel: Twitter, Coeio, YouTube