Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Doğada Saklı Olan Matematiksel Güzelliği Açığa Çıkaran Boyama Kitabı

Doğada Saklı Olan Matematiksel Güzelliği Açığa Çıkaran Boyama Kitabı

Mimar Rafeal Araujo, doğada ve canlılarda gizli olan Altın Oran'ı bir boyama kitabı projesiyle ortaya çıkarıyor.

Venezüellalı mimar ve illüstratör Rafael Araujo, doğadaki zeka dolu modelleri genç yaşta incelemeye başladığından beri sonsuza uzanan Phi Oranı ya da Altın Oran olarak bilinen matematiksel uyuma giderek daha da hayranlık duyan bir insan haline gelmiş.

İllüstrasyonlarında, doğada yer alan kabuklu canlılardan, kelebeklerden ve çiçek açması gibi sıralı doğa olardan ilham alan Arajo, geometrik formülleri, altın oran ve matematiksel dehayla birleştirerek yalnızca bir kalem, pusula, cetvel ve açıölçer ile çizimlerine taşıyor.

Arajo bu projeyi Sydney merkezli, Melinda ve Andres Restrepo’dan oluşan bir ekiple birlikte hazırlamış. Ekip, Arajo imzası taşıyan çizimlere el sürmeden geometrik formüllerle kaplı doğal matematiksel çerçeveyi olduğu gibi yansıtmayı tercih etmiş.

Golden Ratio Coloring Book” adındaki yetişkinlere yönelik boyama kitabında hipnoz etkisi yapan kıvrımlı deniz helezonu kabuğundan, kelebeklerin orantılı desenlerine kadar her şey matematiğin ve etrafımızı çevreleyen doğal örtünün mükemmel uyumunu yansıtıyor.

Yumuşak bir kapağa sahip olan boyama kitabı, yarattığı eserleri farklı şekilde değerlendirmek isteyenler için kolayca koparılabilir sayfalarıyla rahat bir kullanım sağlıyor.

Kickstarter’da 27.000 Avusturya doları hedefle yola çıkan ve 22 gün sonra sona erecek olan kampanya, 240.000 dolar desteğe ulaşmış durumda.

Görsel: Kickstarter