Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Disney’in Renklenince 3 Boyutlu Animasyona Dönüşen Boyama Kitabı

Disney’in Renklenince 3 Boyutlu Animasyona Dönüşen Boyama Kitabı

Disney, geliştirdiği artırılmış gerçeklik algoritmasıyla boyama kitaplarındaki çizimleri eş zamanlı olarak canlandırıyor.

Gerçeği modifiye ederek, üzerine yeni bir şeyler ekleyerek ve teknolojiye bir lokma dokunmasını sağlayarak geliştirilen projeler, yenilikten ve yaratıcılıklar kopmadan üretilmeye devam ediyor. Kickstarter’da doğan masal kitabı ve bir jenerasyonu ayağa kaldıran, dans ettiren Pokémon’un mobil oyunu Pokémon GO ile artırılmış gerçeklik çalışmalarının ne yönlere evrilebileceği ve nasıl kullanılabileceği konusunda fikir sahibi olmuştuk.

Disney, artırılmış gerçeklik ve görsel tamamlama algoritmasını birleştirerek bir tablet uygulaması geliştirdi. Çocukların yaratıcılarını besleyen yegane unsurlardan olan boyama kitaplarını gerçeğe dönüştüren ve 3 boyutlu modelleyen bu uygulamanın 3 temel ayağı bulunuyor. Yapılan boyamayı gerçek zamanlı takip edip renkleri modele yansıtma, dalgalı zemine sahip kağıt üzerinde uygulamanın sorunsuz modelleme yapabilmesi ve boyama kitaplarının geleceğini şekillendirme.

Geliştirilen görsel tanımlama sistemi sayesinde görseller Photoshop gibi yazılımların görsel tahmin algoritmasına yakın sonuçlar verip mükemmele yakınsıyor. Bu sayede boyama kitabını çevirdiğinizde 3 boyutlu model de kendi çevresinde dönüyor. Zemin tanıma algoritması ise hareketi sezerek ona uyum sağlıyor ve 3 boyutlu modeli yapısını bozmuyor. Bu çalışma sonucu yapılan araştırmada ise çocukların boyama motivasyonunda ve karakterle bağ kurmasında artış gözlemlenmiş.

Görsel; Youtube
Kaynak; Disney Research