Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dinleyiciden Gerçek Zamanlı İçerik Alan İnteraktif Radyo

Dinleyiciden Gerçek Zamanlı İçerik Alan İnteraktif Radyo

İsveçli radyo Sverige, geliştirdiği interaktif platform ile en sosyal radyo olmaya aday.

Televizyonlar sosyal medyayı partner olarak kullanmaya başlayalı birçok proje hayata geçirildi; radyolar için ise bu incelenmesi gereken örneklerden. İsveçli radyo Sverige Radio 4 ayrı kanalda onlarca programa sahip, bu da yılda yüzlerce programı yayına sokmak demek. Radyonun ajansı Forsman & Bodenfors ile geliştirdiği interaktif radyo uygulaması da bilgisayar, tablet ve akıllı telefonlarda çalışan ve dinleyicileri programları sosyal medyada paylaşmaya teşvik eden bir uygulama.

Uygulama Soundcloud gibi çalışıyor, radyo yayını boyunca uygulama üzerinden istediğiniz an tıklayıp o an için sosyal medyadan içerik ekleyip, yorum paylaşabiliyorsunuz; eklediğiniz içeriği de sosyal ağlarınıza gönderebiliyorsunuz. Örneğin programın 45. dakikasında bir reklam girdiyse uygulamada o ani işaretleyip reklamın videosunu ekleyebilir, yönetmeni hakkında bilgi verebilirsiniz; sevip sevmediğiniz hakkında öznel yorumlarda bulunabilirsiniz. Sevdiğiniz bir şarkı çaldıysa o anı işaretleyip şarkının canlı kaydını da tavsiye edip radyonun internette içeriğini zenginleştirirken, paylaştığınız diğer videoyu kendi Facebook hesabınıza da gönderebilirsiniz. Kullanıcılar çizelgeye daha çok içerik ekledikçe radyo programı daha da zenginleşiyor ve programın ötesinde kullanıcı tarafından yaratılan içeriklerle büyüyor.
Kullanıcıların Facebook, Twitter paylaşımlarına tıklayan kişi de radyonun bu interaktif uygulamasına gönderiliyor. Projenin sonucunda kısa sürede 100.000 kullanıcı içeriği radyo programlarını renklendirmiş ve geleneksel ile internet başını da projeye büyük ilgi göstermiş.