Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dikkat! Bu Uygulama Kendini Birkaç Dakika İçinde İmha Edecektir

Dikkat! Bu Uygulama Kendini Birkaç Dakika İçinde İmha Edecektir

'En Tehlikeli Uygulama' ile yazdıklarınız her an silinme tehdidiyle karşı karşıya.

Hiç, herhangi bir metin yazmaya oturup tıkanıp kaldığınız oldu mu? Ödeviniz? Önümüzdeki haftaya kadar bitmesi gereken rapor? Hoşlandığınız kişiye yollayacağınız mesaj? Değerli akademisyenlerden en ünlü yazarlara kadar pek çok kişinin bu durumdan muzdarip olduğunu öğrendiğinizde içiniz belki bir nebze rahatlar. İngilizcede bu durum, “writer’s block” (yazar tıkanıklığı) olarak adlandırılıyor. Şirketlerin yapay zeka stratejilerini yöneterek onların daha akıllı ürünler ortaya çıkarmasına yardımcı olma amacıyla kurulmuş summer.ai’in kurucusu Manuel Ebert’in tasarladığı yeni internet sitesi, yazarları bu dertten kurtarmayı hedefliyor.

The Most Dangerous Writing App (En Tehlikeli Yazma Uygulaması) adını taşıyan uygulama, oturum süresini belirlemenizle başlıyor. Seçtiğiniz süre boyunca yazmaya devam etmek zorundasınız, yoksa yazdığınız her şey siliniyor. Durduğunuz takdirde kısa bir geri sayım içeren bir mesaj, size birazdan her şeyin silineceğine dair uyarıyor.

Bu ‘tehlikeli uygulama’ özellikle baskı altında daha iyi çalıştığını düşünenler için çok faydalı gibi görünüyor, ama yine de önemli yazılar için kaydetme seçeneği sunan uygulamalardan şaşmamakta fayda olabilir.

Görsel; The Most Dangerous Writing App