Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dijital Modellerle Eller Havaya

Dijital Modellerle Eller Havaya

Kouhei Nakama, dijital modelleme becerisini 3B figürleri farklı desenlerle dans ettirerek sergiliyor.

Tokyo, Sendai, Londra’da ofisi bulunan Japon görsel tasarım stüdyosu Wow Inc.‘te görsel sanat yönetmeni olarak görev alan Kouhei Nakama, yeni çalışması MAKIN’ MOVES ile dijital modellerdeki hareket döngü ve desenleriyle çarpıcı bir işe imza attı. MAKIN’ MOVES’un detaylarına geçmeden önce ise Nakama’nın önceki işi DIFFUSION‘ı hatırlamakta fayda var. Wow ismi ise size bir yerlerde tanıdık geliyorsa bunun sorumlusu büyük ihtimalle gerçek zamanlı yüz takibi ve projeksiyon yansıtma işleriyle tanınan Wow’un yaratıcı, teknik yönetmeni ve medya sanatçısı Nobumichi Asai‘dir.

Nakama, MAKIN’ MOVES çalışmasında dijital olarak modellediği insan figürlerini Broke For Free‘nin Hella parçasının ritmi eşliğinde farklı desenlerle glitch benzer bozulmalar yaratıyor. Başlangıçta kapı gıcırtısına omuzlarını oynatan erkeklerle başlıyor ve yatay dilimlere bölünen, matruşka bebeği gibi içinden çıkan, dalgalanan, bükülen figürler arka arkaya diziliyor. Pikselleşen adamlar ve örümcek ağı gibi yayılan modellerle birlikte günümüz dijital sanatlarında popüler olan hemen her stil kendine yer buluyor.

MAKIN’ MOVES, yalın olduğu kadar akıcı görselliğiyle büyük popülerlik yakalamayı başardı. Öyle ki yayınlandığı ilk hafta içinde Vimeo editörler seçkisi rozeti olan Staff Picks’e ve ayın en iyilerinin sahip olduğu Best of the Month unvanına layık görüldü.

Görsel: Vimeo