Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Diesel’den Glitch’in Özünü Kullanan Parti Davetiyesi

Diesel’den Glitch’in Özünü Kullanan Parti Davetiyesi

Diesel, dijital bozulma efekti olan glitch'i bilinçli üretmenin temel yöntemini kullanarak bunu bilenlere özel bir parti hazırladı.

Dijital dosyaların aktarımı veya işlenmesi sırasında oluşan bozulma efekti Glitch, bir dijital sanat formu olarak da algılanıyor. SNES gibi konsolların kasetleri tam bağlanmadığında ve yine de konsolu çalıştırdığımızda oluşan bozulma glitch’in gerçek karşılığı.

Glitch o dönemden çıkıp günümüze geldiğinde bir sanatın bir alanı, dışavurumun bir yüzü olarak görülmeye başlandı. Glitch efefktini vermenin ise farklı yöntemleri türedi. Görsel dökümanın uzantısını metin formatına dönüştürüp içine yazılan metinlerle görselin deforme edilmesi de bu vizyon içerisinde glitch’in en ilkel, en doğal yapılma süreci.

Diesel bu üretim yapısını kullanarak, sadece bu sürece hakim kişilerin anlayıp erişebileceği bir dijital davetiye hazırladı. Bir nevi geek‘lere özel olan bu davetiyeyi çözümleyip Weibo’da paylaşan ilk 10 kişi, Diesel’in Şangay’daki defilesine katılma hakkı kazandı. Bu dijital davetiye, genellikle sanat ve dijital iletişimde kullanılan glitch’i, temel prensiplerini anlayarak reklam ve pazarlama alanında da kullanılabileceğini gösteren bir çalışma değeri de kazandı.

Görsel, Youtube