Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Deri Giyimin Ardındaki Gerçekle Tanışan Masum Müşteriler

Deri Giyimin Ardındaki Gerçekle Tanışan Masum Müşteriler

PETA Asya Pasifik, deri endüstrisinin ardındaki gerçeklerle alışveriş merkezindeki masum müşteri buluşturuyor.

PETA Asia ve Ogilvy & Mather Bangkok bir araya gelerek The Leather Work isimli bir pop-up mağaza açtı ve deri giyimin ardında yatan gerçekleri, dünyamızın en “masum” aktörleri olan müşterilerle buluşturdu. O lüks, stil sahibi, etkileyici deri ürünleri görmeye gelen müşteriler; çanta, ceket, kemer, cüzdan gibi “sıradan” deri ürünleri incelemeye geliyor. Fakat ne kadar yakından incelerlerse, gerçekle yüzleşmeye de bir o kadar yaklaşıyorlar.

PETA Asia, #BehindTheLeather iletişimi yaptığı kampanyasıyla bir endüstrinin altında yatan vahşeti ve kanı bizlere başarıyla anlatıyor. Eğer kendimizi et, süt, yumurta, deri endüstrilerinin bir müşterisi olarak görüyorsak, bu ürünleri etiketiyle değerlendiriyorsak bu endüstrilerin ardındaki kan, bizim de ellerimize bulaşmış anlamına geliyor.

O deriler; bizlerin tüketebileceği, parayla satın alabileceği bir parça mala dönüşmeden önce timsah, yılan veya bir başka hayvanın yaşamasını sağlıyor ve dış dünyaya karşı onları koruyordu. Biz onları kolumuza takmadan, kabarık fiyat etiketlerini değerlendirmeden önce aynı gökyüzüne bakıyorduk.

PETA Asia ve Ogilvy & Mather Bangkok tarafından hazırlanan bu kampanyanın başarısı da ulaştığı insanlarla ortaya çıkıyor. Çünkü o deri parçalarını, hayvanlardan alınıp steril ve şık bir şekilde bize sunulurken sürecin öncesini düşünmemiz gerekmiyor. Nereden ve nasıl geldiğini öğrenme ihtiyacı duymuyoruz. Sadece tüketim için tekrar tekrar üretilebilen bir ürün olduğunu farz ediyoruz. Ancak çantanın, eldivenin, ceketin içindeki kan elimize bulaşınca gerçek olduğunu idrak edebiliyoruz.

Görsel: YouTube