Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Deadpool’un Emoji Açıkhava Panosu

Deadpool’un Emoji Açıkhava Panosu

12 Şubat'ta vizyona girecek olan Deadpool'un tanıtım kampanyası da süper kahramanı aratmayan bir yaratıcılığa sahip.

Çizgi roman dünyasının ve Marvel’ın aşırılıkları ve mizahi mizacıyla tanınan süper kahramanı Deadpool‘un sinema uyarlaması 12 Şubat’ta vizyona girecek. O döneme kadar da her sinema filminde olduğu gibi fragman yayınlama, dijital ve çevrimdışı mecralarda filmin görünürlüğünün artması gibi olağan tanıtım kampanyalar sürüyor. Bunlar her filmde gördüğümüz durumlar, ancak konu Deadpool’a gelince hadisenin biraz daha uçuk ve mizahla harmanlanmış olması kaçınılmazdı.

Stand-up komedyeni Patton Oswalt‘ın dün Los Angeles‘da gördüğü bir açıkhava panosunu Twitter’da paylaştı. Deadpool’un açıkhava panolarına ve film tanıtımına olan yaklaşımını da görmüş olduk. Güzel kadın ve patlayan binalar ve günün kurtarıcısı süper kahramanımız gibi klişe bir pano kurgusu yerine, Deadpool ismi emojilerle yazılmış ve altına da “12 Şubat’ta sinemalarda” bilgisi eklenmiş.


İlk gördüğümde “Skull. Shit. L.” şeklinde olduğum ancak bir minik beyin jimnastiğiyle “Dead. Poo. L.” sonucuna ulaşabildim. Emojilerin kelime karşılıklarını kullanarak kurgular yaratmak, küçükken okuduğumuz resimli hikaye kitaplarını anımsattığı için nostaljik bir bağ da kuruyor. Bu kurgu Obama’nın Birliğin Durumu 2015 konuşmasının emojileştirilmiş halini de akıllara getiriyor.

Deadpool’un kıvrak zekası tek bir açıkhava panosuyla da sınırlı kalmıyor. Sevgililer Günü haftasında vizyona girecek olmasına dikkat çekerek üç gün, önce çiftler için biçilmiş kaftan olduğunu gösteren adeta bir romantik komediyi andıran görselle filmin hesabından bir tweet atıldı. Ve bu görsel de açıkhava panosu olarak sergilenmeye başladı.



Ve son olarak Deadpool’un Patton Oswalt’a verdiği emojili yanıtı da gözden kaçırmamak gerekiyor.


Görsel; Patton Oswald