Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Deadmau5 Meowclaren’i ile Uber için Direksiyon Salladı

Deadmau5 Meowclaren’i ile Uber için Direksiyon Salladı

Elektronik müziğin önde gelen isimlerinden Deadmau5, bireysel şoför uygulaması Uber'in şoförü oldu.

İnternet ve dijital kültür ile iç içe olan elektronik müziğin önde gelen isimlerinden deadmau5, birkaç yıl önce Ferrari 458 Spider alarak onu modifiye etmişti. Nyan Cat’li araba olarak anılan bu aracın gerçek ismi ise Purrari’ydi. Sanatçı Purrari’yle birlikte Gumball 3000 yarışına katıldı. Bu yarış sonrasında Purrari’nin ünü Ferrari’nin kulağına gitmiş olmalı ki Zimmerman’a (deadmau5’un gerçek adı) konu ile ilgili ihtarname gönderdiler. Özetle, Ferrari bir 458 Spider’ın bu halde olmasından memnun değildi.

Konuyu daha da fazla büyütmeden kapatmaya karar veren deadmau5, Purrari’yi tamamen beyaza boyadı ve McLaren 650S satın aldı. Henüz onu modifiye etmese de Meowclaren ismiyle trafiğe çıkıyor bu araç. 

Bireysel projelerinde özellikle Purrari’den sonra otomobillere de yer veren deadmau5, Coffee Run isimli bir Youtube serisi yayınlıyor. Pek çok farklı alandan ünlü ile bir araya gelip aracına misafir ediyor. Kısa bir yolculuk boyunca kahvelerini yudumlayıp sohbet ediyorlar. Obama, Infected Mushroom, Daler Mehndi, Pharell gibi çok isim de konuğu oldu.

Zimmerman’ın otomobillerle olan son karşılaşması ise Uber sayesinde oldu. Uber, kullanıcılarına taksi gibi bireysel yolculuk imkanı sunan bir servis. Fakat normal taksiler gibi araçları sarı değil. Farklı sınıflara göre derecelendirilmiş paketler ile farklı hizmetler alabiliryorsunuz. UberX ise Uber’in başlangıç sınıfı niteliğindeki sade ve ilave bir hizmeti sunmadığı paketi. Zimmerman Toronto sokaklarında UberX şoförü olarak bir geceliğine yola çıktı. O gece pek çok kişi UberX ile bir araca bindi. Fakat bazı şanslı kişiler 300.000 dolarlık Meowclaren ile seyahat etti. 

https://vine.co/v/Oz2n2h3Dnvw/

Görsel Kaynağı; YouTube