Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Daft Punk, Electroma’yı 10. Yılı için Yeniden Yayınlıyor

Daft Punk, Electroma’yı 10. Yılı için Yeniden Yayınlıyor

İki robotun insan olma yolculuğu yeni sürümünde daha önce yayınlanmamış sahneleri de içeriyor.

Şüphesiz Daft Punk hakkında söylenebilecek çok fazla şey var. Müzikal geçmişleri, sanatçı olarak sergiledikleri tavır, sanat yönetimi, pazarlama teknikleri ve müzik endüstrisine kazandırdıklarını saymaya kalksak bir nefeste konuyu toparlayamayız. Ancak bugünkü konumuz, sinema alanında yaptıkları önemli çalışmalardan biri olan Electroma ve 10. yılını kutlama biçimleri.

Bir satır bile dialog bulunmayan sessiz filmleri Electroma, 2006 yılında yayınladıkları orta metrajlı bir film. İki robotun insan olma çabasını çarpıcı bir şekilde anlatıyor. Çünkü filmde konuşma olmadığı gibi mimik de bulunmuyor. Çünkü kasklarıyla beraber onlar bir robot ve yüzlerinde kas yok. Film için bundan ötesini Daft Punk bile tanımlamakta güçlük çekiyor.

İkili, ne kadar manidardır ki 1 Nisan’da yayınladıkları bir video ile Electroma’yı 10. yılı için gelişen teknolojiyle birlikte dijital olarak yeniden elden geçireceklerini duyurdu. Yayınlanmamış bazı sahneleri de ekleyerek TIDAL‘a özel olarak yayınlanacak.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Yerel saatle 30 Mart’ı 31 Mart’a bağlayan gece lansmanı yapılan yüksek kaliteli müzik servisi TIDAL, müzisyenlerin sahip olduğu müzik servisi önermesiyle öne çıkıyor. TIDAL’ın pazarlama başarısının tartışıldığı günlerde Electroma haberi konunun tuzu biberi oldu.

Daft Punk’ın Electroma yayınlandığı dönemde bir İzlanda kanalına verdiği röportaj da ikilinin sanata ve eserlerine bakış açısını ortaya koyuyor.

Görsel; Electroma, Daft Punk