Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Cyborg Dating: Sanal Gerçeklik Eşliğinde Randevu Deneyimi

Cyborg Dating: Sanal Gerçeklik Eşliğinde Randevu Deneyimi

Impakt Festival kapsamında deneyimlenen proje, fiziksel ve sanal ortamı eş zamanlı yaşayacağımız bir randevu senaryosunu gerçekleştiriyor.

“Sevgililer Günü”nü hedefleyerek yapılmış bir dolu kampanyanın arasında o güne özel hazırlanmamış; fakat belki de onlardan daha ilginç gelebilecek bir projeden bahsedeceğiz. 

Cyborg DatingSander Veenhof ve Rosa Frabsnap tarafından hazırlanıp Utrecht’te gerçekleşen Impakt Festival‘de deneyimlenmiş açık havaya yönelik bir sanal gerçeklik projesi. İkili, gelecekte randevularımızda da fiziksel ve sanal ortamı eş zamanlı yaşama senaryolarından yola çıkarak, bunun basit bir deneyimini sanal gerçeklik başlığı, akıllı telefon ve GPS koordinasyonları aracılığıyla yaratmayı hedeflemiş. 

Google Cardboard düzeneğini kullanarak yaratılan randevu deneyiminde çiftler bir “sanal orman” deneyimi yaşıyor.

 

Çiftlerden biri Cardboard başlığını takarak kendini üç boyutlu bir orman kurgusunda bulurken diğeri ise akıllı telefonu aracılığıyla yürüdükleri rotayı takip ederek “sanal orman”ın konumunu yönetiyor. 

Fiziksel ortamın konumuyla ilgili GPS verilerinin yanı sıra, telefonuyla sokağı takip eden kişinin yönlendirmesiyle başlığı takan kişi “sanal orman”da engellere takılmadan yoluna devam edebiliyor. Bunun dışında ikisi de belirli noktalarda beliren seçenekler üzerinden randevunun gidişatıyla ilgili bilgilendiriliyor. Konuşma konusu önerisi, telefonlu kişiye gül verme ve “sanal orman”ın randevunun bitişine doğru karanlığa dönmesi buna verilebilecek örneklerden. 

Ekim ayında gerçekleşen festivalden bazı manzaralara tanık olmak için aşağıdaki videoya göz atabilirsiniz.

Görseller projenin websitesinden alınmıştır.