Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Craft Brings The Magic [Kristal Elma 2014]

Craft Brings The Magic [Kristal Elma 2014]

Müzik, sinema ve reklam dünyasından başarılı örnekler.

Massive Music, Amsterdam’da kurulan bir şirket. Fanlar, arkadaşlar, markalar arasında bağlantı kurmaya çalışan şirketin pek çok yerde ofisi var, yaklaşık 100 kişiler. Müzik stratejisi ve ses markalama işi yapıyorlar. Yolculuğa hedefi bilmeden başlamıyorlar.

Massive Music Kurucusu Hans Brouwer kendi deneyimlerinden yola çıkarak bazı tavsiyeler verdi:

-Problemleri çözmeden önce iyi analiz edin. 

-Varış noktanızı yolculuğa başlamadan hesaplayın.

Ardından zanaatkarlığın malzemesiniz tutku olduğundan bahsetti. Yaratmak, tüketmek ve dinlenmek arasında bir denge olması gerektiğine inanan Hans, bazen hiçbir şey yapmamak gerektiğine inanıyor. Hiçbir şey yapmadan öylece durmanın içgörü kazandırabileceğinden bahsediyor ve diyor ki: “Tüketirken yaratın ama bazen hiçbir şey yapmayın.” Ustayı çırağından ayıran şeyin ise hisler olduğunu belirten Hans ekliyor: “Ne yiyorsak oyuz. İyi müzik dinlerseniz, iyi kitap okursanız, güzel şeyler görürseniz hissiyatınız size güzel hizmet eder.”

Yaptıkları başarılı işlerden bir örnek:

Müşterilerin hızlı, iyi ve ucuz olanı istediklerini belirten Brouwer, onlara ikisinin aynı anda olabileceğini ama 3’ünün aynı anda olmayacağını söylememizi de tavsiyelerine ekledi.

“Müzikte doğru aşamaların takip edilmeleri gerekir. Şüphe duyduğunuz bir şey olduğunda ekleme yapmak yerine çıkarın” diyor ve ardından konuyu hislere getiriyor: “Şüphe anneniz gibidir. Size acı verse de sizi sever. Hissyatınızı dinleyin, şüphenizi dinleyin. Önemlidir.”

“Probleminizi tanımlayın, doğru soruları sorun. Sonrasında sinemaya gidin, gezin ve ondan sonra dinlenin. Dinlenirken cevapları bulursunuz. Rahatlayın, hayat kurtarmıyoruz bu sadece reklam” diyerek başka bir başarılı örnek izletti.

Son sözleriyle de içimizi ısıtarak konuşmasına son verdi: “Partilere gitmeyin, partileri düzenleyin. Kitap okuyun, su için, kahramanınıza mektup yazın, özür dileyin, gereksiz şeyleri satın, annenizden uzaksanız Skype üzerinden konuşun, sıkı çalışın, eğlenin, bulaşıkları hemen yıkayın ama dünyanın en iyisi olmayı unutmayın” diyerek haberini yaptığımız Oyunu Hisset örneğini vererek sahneden ayrıldı.

Ardından mikronu alan YDA CFP-E Başkanı François Chilot, The Young Director Award‘ın amacının genç yetenekleri keşfetmek olduğu bilgisini veriyor ve ekliyor: “Vizyonunuzu hayata geçirmek için cesur olmanız lazım.” Ardından bizlere dünyadan ve The Young Director Award’dan oldukça güzel projeleri izletti.

https://www.youtube.com/watch?v=pfxB5ut-KTs


Görsel kaynağı: Bigumigu