Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Corso Zundert Geçit Törenindeki Devasa Çiçek Heykeller

Corso Zundert Geçit Törenindeki Devasa Çiçek Heykeller

Hollanda’nın çiçeklerden yapılan yaratıcı heykelleriyle ünlü Corso Zundert geçit töreni 4-5 Eylül’de renkli görüntüler eşliğinde gerçekleşti.

Vincent Van Gogh’un da doğduğu yer olan Hollanda’nın Zundert kentinde 1936’dan beri her yıl çiçeklerden yapılan heykellerin sergilendiği Corso Zundert geçit töreni yapılıyor. Çevre köylerdeki gönüllülerden oluşan 20 ekip bir araya geliyor ve geçit töreni sırasında sergilenen en iyi tasarımı yaratmaya çalışıyor. Bu yıl gerçekleşen törende önceki yıllarda da olduğu gibi canlı renklerdeki dalyalar (yıldız çiçeği) kullanıldı. Geçtiğimiz yılın teması Van Gogh’un resimleri ve hayal dünyasıyken, bu sene hayvan figürleri ön plana çıktı.

Aslan, tilki, arı gibi hayvan figürlerinden oluşan birbirinden canlı renklerdeki heykeller tekerlekli araçlara yerleştirilerek bando ve diğer performansların yer aldığı geçit töreninde seyircilere adeta bir renk şöleni yaşattı. Dev bir ejderha heykeli yaparak bu yılki törenin birincisi olmayı başaran Tiggelaar ekibi “Tehlikeli Taşıt” unvanının da sahibi oldu. Geçit törenine ait daha fazla fotoğrafı burada bulabilir, törenin tamamının kaydedildiği 1 saat 32 dakikalık videoyu ise buradan izleyebilirsiniz.

Görsel: Flickr