Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Columbia’nın Giysi Etiketleri Doğada Hayatı Kolaylaştıran Araçlara Dönüşüyor

Columbia’nın Giysi Etiketleri Doğada Hayatı Kolaylaştıran Araçlara Dönüşüyor

Columbia, Survival Labels kampanyasıyla etiketleri yalnızca kullanım ve yıkama bilgisi olmaktan çıkarıp, doğada hayatta kalma araçlarına dönüştürdü.

70 yıldır, uçlarda dolaşmayı seven doğa sporu meraklılarının yanında olan Columbia, Ogilvy & Mather Istanbul ile yıkama ve kullanım bilgilerinin bulunduğu etiketleri farklı amaçlar için kullanılabilen Survival Labels isimli hayatta kalma kitleri haline getirdi.

“Survival Kit” ismini taşıyan proje ile ürünlerde yer alan etiketler boyutunda, doğada ihtiyaç duyulan anlarda ve acil durumlarda kullanılabilecek hayat kurtaran araçlar yaratıldı. Kampanya, 6 aylık bir ar-ge çalışması sonucunda ortaya çıktı.

Barkodları da dahil olmak üzere tüm etiket bilgileri, UV tekniğiyle Survival Labels üzerine basıldı ve doğada karşılaşılabilecek zor durumlarda kullanılmak üzere; testere, su arıtıcısı, olta, usturlap, güneş saati, konserve açacağı, iğne-iplik ve gevşeyen vidaları sıkabileceğiniz araçlara dönüştü.

En az yüksek teknolojiyle üretilen Columbia ürünleri kadar etkin bir yardımcı olacağına inanılan çok amaçlı kitlerin, kullanım kılavuzu niteliğinde videoları da bulunuyor. Bu videolara, araçların üzerindeki QR kodlar yardımıyla akıllı telefonlarla ulaşılabiliyor.

Pilot bölge olarak İstanbul’da başlatılan proje, seçili ürünlerde yer alacak hayat kurtaran kitlerin Kuzey Amerika’ya taşınmasıyla devam edecek ve oradan da tüm dünyadaki Columbia mağazalarında uygulamaya koyulacak.

Künye:

ECD + Yönetmen: Selim Ünlüsoy
Yaratıcı Ekip: Aybars Gürlü, Aykut Özdemir
Müşteri İlişkileri: Murat Derman, Önder Işkın, Pürnur Dikbaş
Ajans Prodüktörü: Fulya Akay
Prodüktör: Hazer Baycan, Zafer Özkan
Uygulama Süpervizörü: Yusuf Turhan
Fotoğrafçı: Fethi İzan, Barış Önder Güler
Görüntü Yönetmeni: Cüneyt Denizer

Görsel: Ogilvy & Mather Istanbul, Vimeo