Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çocukların Dışarıda Geçirdiği Süre Hapishanedeki Yetişkinlerden Az

Çocukların Dışarıda Geçirdiği Süre Hapishanedeki Yetişkinlerden Az

“Kirlenmek Güzeldir” söylemiyle başarılı kampanyalara imza atan Omo, bu kez dışarıya çıkmanın ve fiziksel aktivitede bulunmanın çocuklar için önemini vurgularken farklı bir bakış açısı kullanıyor.

Çocukların büyük bir çoğunluğu her geçen gün dışarıda daha az vakit geçiriyor. Okula gitmek, özel ders almak gibi faaliyetler çocukları sokaktan uzaklaştırıyor. Öte yandan, Amerika’nın Indiana kentinde yer alan Yüksek Güvenlikli Wabash Hapishanesi’deki mahkumlar bile günde 2 saat de olsa hapishanenin onlara ayrılan avlusuna çıkıp yürüyor ve bazı egzersizler yapıyor. Çünkü güneş ışığı görmek, temiz hava almak mahkumlar için hayati bir önem taşıyor.

Türkiye’de Omo, İngiltere’de ise Persil adı ile bilinen çamaşır deterjanının MullenLowe London ile hazırladığı yeni reklam kampanyası “Free The Kids” için röportaj yapılan mahkumlar, kendilerine tanınan 2 saatlik özgürlüğün 1 saate indirilmesine sonuna kadar karşı çıkıyor.

İlk bakışta, çocuklar ve mahkumlar arasında büyük bir fark varmış gibi görünüyor. Ancak, mahkumlar işledikleri bazı suçlar yüzünden yıllarca hüküm giydikleri için istedikleri zaman dışarı çıkamıyor, çocuklar ise teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte her gün daha çok teknolojik aletle haşır neşir oldukları ve televizyon, akıllı telefon ve tabletlerin başında daha fazla vakit geçirdikleri için sokaklardan uzaklaşıyor.

Çocukların hapishanedeki yetişkinlerden farklı olarak, sağlıklı büyüyebilmeleri için açık havaya, güneşe ve sokakta yapılan aktivitelere daha çok ihtiyacı var. Bu yüzden Omo, çocukların eve hapsolmasını değil, koşup oynamalarını istiyor.

Künye:

Reklamveren: Omo
Başlıklar: “Free The Kids”
Reklam Ajansı: MullenLowe London
Yetkili Yaratıcı Yönetici: Dave Henderson
Küresel Yaratıcı Yönetici: Alex Okada
Yaratıcı Ekip: Alex Okada, Bruno Ribeiro, Luiz Filipin, Juan Chrismann, Jack Patrick
Planlama: Ayesha Walalwalkar, Emma Batho,
Hesap Ekibi: Mark Preston, Rachel Vernon, Phoebe Robertson
Yetkili Ajans Yapımcısı: Mays Al-Ali
Prodüksiyon Şirketi: RSA
Yönetmen: Toby Dye
Yapımcı: Ben Porter
Editör: Julian Equiguren
Renklendirme: James Tillett
Post Prodüksiyon: Big Buoy
Ses Mühendisi: Ben Leeves
Müzik Yapımcısı: Toby Slade Baker at Studio32

Görsel: YouTube