Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çocuklara Kodlamayı Öğreten Akıllı Saat

Çocuklara Kodlamayı Öğreten Akıllı Saat

Technology Will Save Us, çocukların yaratıcılığını ve hayal gücünü kod bilgisiyle birleştirebileceği akıllı saat Mover Kit'i geliştirdi.

Geçtiğimiz yıl BBC ile iş birliği yaparak 1 milyon çocuğa kod yazmayı öğreten mini bilgisayar hediye eden Technology Will Save Us, çocukların kendi yaratıcılığı ve hayal gücüyle üretim yapması için Mover Kit isimli yeni bir ürün geliştirdi. Kickstarter’da fonlanmaya başlayan Mover Kit, çocukların saat gibi bileğine takabileceği 8 renkli LED ışık, bilgisayar bağlantısı, hareket sensörü ve düğmeden oluşuyor.

Çocuklar, Mover Kit ile yazılım ve kod bilgisinin temeli olan “bu olduktan sonra şu olsun” vizyonuna kolaylıkla adapte olabiliyor ve düşünce yapısını kavrayabiliyor. Çocuklar ışık ve ses odaklı döngülerle yakalamaca, zıplamaca, ışın kılıcı sallamaca gibi sayısız oyun üretebiliyor. Mover Kit’i biletlik bandı olmadan, doğrudan oyuncakların ve eşyaların üzerine monte ederek de kullanmak mümkün. Bu da çocuklara yeni alanlar geliştirmek için uygun ortamı sağlıyor.

Technology Will Save Us‘ın başlattığı Kickstarter projesi, bitiş tarihine 23 gün varken hedefinin üzerinde fon toplayarak gerçekleşmeyi ve çocuklara yeni ufuklar yaratmayı garantiliyor.

Görsel: Mover Kit