Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çocuklar İçin LEGO Benzeri Küplerle Kod Eğitimi: Robo Wunderkind

Çocuklar İçin LEGO Benzeri Küplerle Kod Eğitimi: Robo Wunderkind

Minik küplerden oluşan Robo Wunderkind, çocukların bilgisayar dillerine kolayca aşina olmasını sağlıyor.

Çocukların ve dolaysıyla gelecek nesillerin bilgisayar teknolojilerine, yazılım ve programlama dillerine aşina olması tüm dünyanın istediği ortak emeller arasında yer alıyor. Bager Akbay ve Hakan Ataş’ın hazırladığı Çocuklar İçin Scratch İle Programlama kitabı, BBC’nin 1 milyon çocuğa yaptığı programlama öğreten minik bilgisayar hediyesi veya Makeblock gibi farklı tasarımlardaki ürünlerle çocukların bu konuya eğilmesine teşvik ediliyor.

Robo Wunderkind de tıpkı bu girişimler gibi çocukların geleceğine yön vermek isteyen bir girişim. Kickstarter üzerinde başlatılan proje, çocukların etkileşimli olarak çeşitli robotlar ve araçlar tasarlamasını, onlara tablet üzerinden basit programlama görevleri vererek hayal güçlerini geliştirmeye çağırıyor.

Rebuild your robot easily

Modüler, rengarenk ve LEGO uyumlu bu küplerin başlıca meziyetleri ise, hareket eden cisime dönüşme, sese, ışığa ve hareket eden cisimlere tepki gösterme, ses kaydı, labirent çözme gibi kompleks ve çeşitlendirilebilir aksamlardan oluşuyor.

Kickstarter’da hedeflediği miktarın iki katına çıkan Robo Wunderkind, geleceğin Lego’su olmak için kendini geliştirmeye devam ediyor.

https://www.kickstarter.com/projects/startrobo/robo-wunderkind-a-programmable-robot-for-kids-of-a/

Görsel; Robo Wunderkind