Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Clio Ödülleri 2016’da Büyük Ödül Kazanan Reklam Kampanyaları

Clio Ödülleri 2016’da Büyük Ödül Kazanan Reklam Kampanyaları

Hayal gücü, yenilik ve ilhamı göz önünde bulundurarak yaratıcılığı ödüllendiren Clio Ödülleri’nin büyük ödül kazananları bu yazımızda.

İlk kez 1959 yılında dağıtılmaya başlanan Clio Ödülleri (Clio Awards), yaratıcılığın pek çok formunu onurlandırıyor. Clio Ödülleri, dünyanın sayısız ülkesinden kampanyalar değerlendirirken yalnızca tüketicileri ne kadar etkilediğine ya da ikonlaşan markalara odaklanmıyor, düzenlenen kampanyaların reklamcılık sektörünü küresel anlamda nasıl şekillendirdiğine ve sınırları aşarak yeni emsaller yaratabilmesi gibi unsurlara dikkat ediyor. Sürekli gelişmekte ve değişmekte olan yaratıcılık dünyasını şekillendiren, çeşitlendiren uluslararası bir güç aktarımı sağlıyor. Her yıl, demokratik bir seçim sürecinden geçen adaylar, jürinin uzun soluklu ve çok aşamalı değerlendirmeleri sonucu Grand, Gold, Silver ve Bronze ödüllerini kucaklıyor.

Bu yıl 57. kez sahiplerini bulan Grand ödüller; John Malkovich’in başrolde olduğu 2125’ten önce hiçkimsenin ne yazık ki göremeyeceği bir filmi müjdeleyen Remy Cointreau / Louis XIII Cognac #Notcomingsoon, Art Institute of Chicago’nun Airbnb ile hazırladığı ve sanatseverlere Vincent Van Gogh’un “Yatak Odası” (The Bedroom in Arles) tablosuyla aynı şekilde dekore edilen bir odada konaklama fırsatı veren Art Institute Of Chicago – Van Gogh BnB, okul servisi pencerelerini Mars yüzeyi incelemesi için dokunmatik ekranlara dönüştüren Lockheed Martin – The Field Trip to Mars, İsveç’in kendine ait telefon numarası olmasını sağlayan Swedish Tourist Association – The Swedish Number (hem Direct hem de Innovation kategorilerinde), Black Friday’de mağazalarını kapatıp doğayla buluşturan REI – #OptOutside, Old Spice – “Rocket Car” ve DB Breweries – Brewtroleum kampanyalarının oldu.

Print kategorisinde Getty Images – Charles kampanyasıyla büyük ödülün sahibi olurken, Product Design kategorisinde ise Herman Miller – Public Office Landscape ile ödül aldı. REI, #OptOutside ile Public Relations kategorisinde de Grand ödülü ikinci kez kucaklamayı başardı.

Remy Cointreau / Louis XIII Cognac “#Notcomingsoon

Ajans: Fred & Farid


Art Institute Of Chicago – Van Gogh BnB

Ajans: Leo Burnett Chicago



Lockheed Martin – The Field Trip To Mars

Ajans: McCann New York


Swedish Tourist Association – The Swedish Number

Ajans: INGO


REI – #OptOutside

Ajans: Venables Bell & Partners


Old Spice – “Rocket Car”

Ajans: Wieden + Kennedy / Biscuit Filmworks


DB Breweries – Brewtroleum

Ajans: Colenso BBDO / Proximity New Zealand


Herman Miller – Public Office Landscape


Getty Images – Charles

Ajans: AlmapBBDO

Görsel: Clio Awards 2016, YouTube