Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çizginin Hakim Olduğu Altkültürlerin Festivali: İstanbul Comics & Art Festival 2017

Çizginin Hakim Olduğu Altkültürlerin Festivali: İstanbul Comics & Art Festival 2017

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan İCAF; çizgi roman, illüstrasyon, animasyon, mural alanında geniş programla çizginin gücünü kucaklıyor.

2016’da çizgi roman odaklı yola çıkan ve zaman içinde çizgiyi barındıran kültüre kucak açan İstanbul Comics & Art Festival, Moda’daki Club Quartier‘de gerçekleşmişti. Kadıköy’ün mural ve sokak sanatı alanında öne çıkan isimlerden Türk çizgi roman çizerlerine, dünyadaki çizgi roman kültüründen atölyelere uzanan bir yelpazede ziyaretçilerini ağırlamıştı.

Bu yıl, İCAF ikinci kez ziyaretçilerini Club Quartier‘de ağırlamaya hazırlanıyor. 8 – 9 – 10 Eylül’de gerçekleşecek olan İstanbul Comics & Art Festival 2017, adeta geçtiğimiz yılki ilk adımlarından sonra bu yıl emekleme dönemini geride bırakıyor. Bu yıl İCAF’ta çizgi roman dükkanları, yayın evleri, sahaflar, mizah dergileri, manga ve fanzinler etkinliğin basılı dünyasını oluşturacak. Görsel tarafta ise film gösterimleri, animasyon, illüstrasyon, mural yer alacak.

İCAF 2017’nin dokunduğu her alana dair bir sergi de planlanırken çizgiye ve çizgi romana dair her şeyi kucaklama hedefiyle yoluna devam ediyor. Şu anlık etkinliğin 8 – 10 Eylül’de Club Quartier‘de düzenleneceği kesinleşmiş bilgiler içinde. Zaman içinde ise programın detayları yayınlanacak. İCAF’ı Facebook sayfalarından takip edebilirsiniz, etkinlik sayfasına ise buradan ulaşabilirsiniz.

Bu yılki etkinlik posterinde ve görsel kimliğinde, Krüw’ün parçası olarak röportaj yaptığımız Derin Çiler‘in imzası bulunuyor.

Görsel: İCAF