Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
CIRCUIT’tan Çevre Dostu Malzemelerle Maske Yapım Atölyesi

CIRCUIT’tan Çevre Dostu Malzemelerle Maske Yapım Atölyesi

Çevre duyarlılığıyla sanatı bir araya getiren CIRCUIT ISTANBUL’un yeni etkinliği maske yapım atölyesi 29 Kasım’da başlıyor.

CIRCUIT, çevre dostu sanatseverleri kağıt hamurundan hayallerindeki maskeyi tasarlamaya davet ediyor. Cécile Alexandre yönetiminde 3 bölümde gerçekleştirilecek atölye çalışmasında ortaya çıkan işler için yıl sonunda bir maskeli balo ile kutlama yapılacak. 17 Aralık’ta gerçekleştirilecek maskeli baloda, maskeler takılabilecek ve sergilenebilecek.

CIRCUIT’ın “sürdürülebilir yaratıcılık” prensibinden de tahmin edebileceğiniz üzere atölye çalışması süresince yalnızca doğal ve geri dönüştürülebilir malzemeler kullanılabilecek. Plastik şişeler, karton kutular, şekil vermek için gazete kağıtları, kağıt ambalajlar, geri dönüştürülmüş kumaşlar, tutkal için un ve su -başka bir deyişle hayalinizdeki maskeyi şekillendirmekte ve dekore etmekte işinize yarayacak bütün atıklar- kullanılabilecek malzemeler arasında. Dolayısıyla katılımcıların beraberlerinde bu türden materyalleri getirmesi isteniyor. Maskeleri boyama aşamasında da yine doğal renklendiricilerin ve yumurtaların kullanılacağı belirtiliyor. Katılımcıların bu atölye için yeni malzemeler almaması ısrarla vurgulanıyor.

CIRCUIT bir kuruluş olarak da atık üretimini önlemek prensibiyle çalışıyor. Tek kullanımlık kahve bardakları (geri dönüştürülebilir değiller), tek kullanımlık plastik torbalar ve diğer gereksiz atıklar mekanın kapısından içeri giremiyor.

Atölye çalışmasını yürüten sanatçı Cécile Alexandre, kağıt hamurundan obje yapmaya uzun zamandır ilgi duyuyor. İlham kaynağının büyük ölçüde peri masalları olduğunu belirten Alexandre, kağıt hamurundan maskeler, kuklalar ve üç boyutlu karakterler yapmaktan ve bunları da doğa ananın sunduğu renk paletinden faydalanarak boyamaktan büyük keyif aldığını belirtiyor.

CIRCUIT Maske Yapım Atölyesi hakkında detaylı bilgi almak ve kayıt yaptırmak için Facebook’taki etkinlik sayfasına göz atabilirsiniz.

Görsel: Circuit Istanbul, Facebook