Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çiminizi Nasıl Alırdınız?

Çiminizi Nasıl Alırdınız?

Tokyo Üniversitesi araştırmacılarının geliştirdiği Grassffiti, çimleriniz üzerinde istediğiniz deseni yaratmanızı sağlıyor.

Daha önce halı üzerine baskı yapabilen bir yazıcı geliştiren tasarımcı Yuta Sugiara, bu sefer de çim üzerine istediğiniz deseni çizmenize olanak veren Grassffiti ile karşınızda.

Grassffiti’yi kullanmak için bir uygulama aracılığıyla basit bir desen oluşturuyorsunuz. Çim biçme makinesi tarzı bir cihaz olan Grassffiti; içine yerleştirilmiş çarklar aracılığılıyla kodu algılıyor ve 16 kumanda motoruna iletiyor. Bu motorlar da çubukları çalıştırıyor ve deseniniz çim üzerinde yaratılıyor.

Resimleri çime çizmek için çimlerin kesilmesi gerekmiyor. Grassffiti, futbol sahalarında görmeye alışık olduğumuz açık ve koyu alanlardaki mantıkla aynı çalışma prensibini kullanıyor. Yani çimlerin yönü değiştiğinde renk tonunun da değişmesi. Sonuç olarak Grassffiti’nin motorları desene göre çimlerin yönünü değiştirerek ya da aynı bırakarak deseni çiziyorlar. Ancak, çözünürlük yüksek değil. Çok detaylı desenler (henüz) çizilemiyor.

Grassffiti şu an için sadece bir araştırma projesi, insanların kullanımına açık değil. Ancak, reklamverenler ve hatta belediyeler için ileride değerlendirilebilecek bir fikir. Parklardaki, bahçelerdeki ya da spor alanlarındaki çimenlere devasa marka logoları yerleştirilmesi gayet olası. Hatta Grassffiti’nin teknolojisi geliştirilirse daha zengin desenler basılması da sağlanabilir. Sadece markalar değil; bahçe düzenlemesi için de farklı fikirler ortaya çıkarabilir. Bu anlamda izlemeye değer bir proje.

Görsel: YouTube