Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çevrim İçi Reklamlardan Kurtulmak İsteyen?

Çevrim İçi Reklamlardan Kurtulmak İsteyen?

​İnternette gezinirken peşimizi bırakmayan çevrim içi reklamlara veda mı ediyoruz? Bir kaç dolar karşılığında neden olmasın?

Her girdiğimiz sitede bizi takip eden çevrim içi reklamlar görsel olarak çirkin, yorucu olabiliyor ve can sıkabiliyor. Bir siteye girip de bakıp almadığınız bir çanta, etek falan olduysa, eyvah eyvah! Sittin sene peşinizi bırakmayacak, baktığınıza pişman ettirecek.

Matt Mankins’in kurucusu olduğu Fair Tread’in ürünü olan Adieu bizi, görmek istemediğimiz reklamlardan kurtarmak üzere geliştirilmiş bir tarayıcı (Browser) eklentisi.

Adieu, reklamların yerine sevdiğimiz, görmek istediğimiz fotoğrafları koymayı teklif ediyor. Ancak maalesef bunu karşılıksız yapmıyor:

Örneğin 5 dolar karşılığında 500 reklam alanını bloklayarak, bize yüklediğimiz fotoğrafları gösteriyor. Aile fotoğrafları, manzara fotoğrafları… Artık reklam görselleri yerine ne görmek istiyorsak.

Bedava reklam görselleri yerine para verip istediğiniz fotoğrafları görmeyi tercih eder miydiniz?

Şahsi fikrimi söyleyecek olursam; ben kendi seçtiğim görseller ya da reklamlar yerine temiz, tertemiz bir internet gezintisini tercih ederdim.

Görsel; Youtube