Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
CES 2014 – Akıllı Ev ve Mobil Aksesuarlar

CES 2014 – Akıllı Ev ve Mobil Aksesuarlar

Consumer Electronics Show 2014'ten öne çıkan ürün ve teknolojiler.

CES bir elektronik ürünler fuarıyken gittikçe önemli bir şova dönüşüyor. Artık sadece TV ve telefon üreticileri değil, teknoloji şirketleri, otomotiv devleri de yeni ürünlerini CES’te duyuruyorlar. CES 2014’te öne çıkan bazı lansman ve ürünleri Bigumigu’da kısaca derlemek istedim. Bu konuda da Türkiye’deki en iyi teknoloji içerik üreticilerinden LOG’dan yararlandım.

CES’teki birçok ürün ve teknoloji arasında belli başlıkların 2014 için özellikle önemli olduğuna inanıyorum. İncelememi de bu başlıklarda topladım: Giyilebilir Teknoloji, Akılı Ev ve Mobil Aksesuarlar, TV ve Görüntü, 3 Boyutlu Baskı.
Akıllı Ev ve Mobil Aksesuarlar


LG, HomeChat adı verilen yeni hizmetini duyurdu. HomeChat ile, evde bulunan LG akıllı ev aletlerine mesaj yoluyla komutlar iletilebiliyor ve durum güncellemelerine ilişkin aletlerden mesajla cevap alınabiliyor. LG’den yapılan açıklamaya göre, çamaşır makinesine “Ne yapıyorsun?” veya buzdolabına “Süt var mı?” gibi sorular sorarak bu aletlerden cevap alınabilecek. (LOG yazısı)

Withings’in Aura adlı akıllı uyku sistemi, yatağın hemen yanına konuşlandırılan bir başucu cihazı, yatak çarşafının altına yerleştirilen sensör ped ve akıllı telefon uygulaması olmak üzere üç modülle birlikte çalkışıyor. Cihaz hem uyku performansınızı ölçüyor hem de uyku deneyiminizi arttırmayı amaçlıyor. (LOG yazısı)

Belkin’in yeni tanıttığı Smart LED adlı ağa bağlı ampuller, markanın akıllı ev sisteminin en önemli parçası olan kablosuz WeMo bağlantı sistemi ile entegre olarak çalışıyor. Akıllı telefon uygulaması aracılığıyla açılıp kapanabilen ampullerin, ışık gücü değiştirilebiliyor ve ampuller istenen saatte açılmak veya kapanmak üzere programlanabiliyor. (LOG yazısı)
Popüler kişisel dron markası A.R.Drone’un üreticisi olan Parrot firmasının iki yeni kişisel robotu da CES 2014’te tanıtıldı.AR.Drone modelinin daha küçük versiyonu olarak tasarlanan MiniDrone, sahip olduğu tekerlekler sayesinde yerde de gidebiliyor. Bu tekerlekler daha sonra çıkarılabiliyor. MiniDrone üzerindeki dört pervane sayesinde oldukça rahat kontrol ediliyor. Üstelik de havada kendi kendine sabit kalabiliyor; sabit tutmak için fazla uğraşmanıza gerek yok.Yerden gitme ve zıplama yeteneğiyle göze çarpan Parrot Jumping Sumo ise, mobil cihazlar için geliştirilen uygulamayla kontrol edilebiliyor. Yerden 1 metreye kadar sıçrayabilen iki tekerlekli araçta 320×240 piksel çözünürlüklü bir kamera da bulunuyor. Bu kameradan gelen görüntü kullanıcının akıllı telefon ya da tabletinin ekranında görünüyor. Kamera ile video kaydı yapmak da mümkün. LOG’daki videoları da izlemenizi öneririm. (LOG yazısı)
Samsung’un yeni akıllı TV kumandası Smart Control üzerine entegre edilmiş olan mikrofon aracılığıyla kullanıcılar web veya video içerikleri görüntüleme gibi işlemlerde televizyonu ses ile kontrol edebilecekler. (LOG yazısı)
FLIR One, iPhone’u termal kameraya dönüştüren bir kılıf. Bildiğimiz termal kameralarda olduğu gibi sıcaklık derecelerini hem renklendirerek hem de rakamsal olarak sunma yeteneğine sahip. Kılıfın arkasında ortada ikili bir kamera sistemi ile çalışan FLIR One, 100 metreye kadar nesnelerin sıcaklık düzeylerini gösterme yeteneğine sahip. (LOG yazısı)