Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çember Şeklindeki Minimalist Duvar ve Masa Saati: The Only Clock

Çember Şeklindeki Minimalist Duvar ve Masa Saati: The Only Clock

Çek tasarımcı Vadim Kibardin, geleneksel saat kadranını ortadan kaldırarak ortaya minimalist bir modern saat enstrümanı çıkarmış.

Mühendislik ve tasarım birlikteliğinin meydana getirdiği sıradışı saatler, zamanı ölçme sanatının hangi şekilde vücut bulabileceği sorunsalının ne kadar öngörülemez olabileceğine ve hayal gücünün sınırlarının saat yapım zanaatinde de nasıl zorlandığına yönelik güçlü kanıtlar sunuyor. Daha önce denk geldiğimiz dijital gölgeli güneş saati ve zamanı gerçek anlamıyla kağıda yazan karmaşık tahta kinetik yerleştirmesi bahsi geçen bu saat tasarımlarının iddialı örneklerinden.

Ünlü trend takip / öngörü gurularından Li Edelkoort’un modern zanaatkarlık üzerine düzenlediği bir buluşmada sergilenmek üzere seçilen işlere imza atan Çek tasarımcı Vadim Kibardin de; gelenekselden çok uzak -ve ona çok yakın, yeni bir saat yaratmış: The Only Clock.

Dieter Rams‘in öğretilerinden yola çıkarak geleneksel analog duvar saati tasarımını yeniden minimalist bir şekilde yorumlayan Kibardin, elzem olmayan her şeyi söküp atarak mütevazı olduğu kadar kayda değer bir tasarım yaratmış.

Masa ve duvar üstü kullanım için uygun olan The Only Clock; saat kadranının dairesel formunu ortadan kaldırıp içi boş çembersel bir tasarım sunuyor. Sanatçının -çoğu zaman ölçme enstrümanlarından oluşan- diğer çalışmalarına buradan ulaşıp, satın alabilirsiniz.

Görsel; Kibardin Design