Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
CellRobot: Kalbi Olan Modüler Robot

CellRobot: Kalbi Olan Modüler Robot

CellRobot, küre biçimindeki modüler parçalarıyla yaratıcılığı ve mühendisliği bir araya getirerek istediğiniz robotu yaratma fırsatı veriyor.

Voltron’un çok yönlü hareket kabiliyetini bünyesinde birleştiren bir robot düşünün… Şu an Kickstarter’da fonlanan ve Keyi Tech tarafından geliştirilen CellRobot, kullanıcılara benzer bir özgürlüğü yaşatıyor. Geçtiğimiz yıl 13 Ekim’de benzer bir kampanya başlatan Keyi Tech, robotu geliştirmeye ihtiyacı hissettiği için 2 Aralık’ta Kickstarter’daki kampanyayı durdurmuştu.

Robot; Heart (Kalp), Cell (Hücre), Vision (Görüş) ve Wheel (Tekerlek) adındaki yuvarlak parçalardan oluşuyor ve birbirine eklenen parçalarla farklı dizilimlerde robotlar oluşturulabiliyor. Her bir parçada, 360 derecelik açı sensörü, servo motor ve mikro kontrolörler yer alıyor. Parçalar, yuvarlak bağlantı sistemi sayesinde birbirine farklı açılardan bile olsa kolayca bağlanabiliyor.

Hücre ve eklenen diğer modüler parçalar iOS ve Android işletim sistemiyle çalışan uygulamadan kontrol ediliyor, 3B tasarımlar yapılabiliyor. Ayrıca, tasarlanan robotun nasıl inşa edileceği, kontrol edilebileceği bilgisi veriliyor ve özel komutlar yaratılabiliyor.

CellRobot’u 4 tekerlekle birlikte otomobil şeklinde tasarlarsanız yarışmak için; parçalar arasına kamera eklerseniz gözetim kamerası şeklinde; mutfakta yemek hazırlarken tableti üstüne yerleştirip hareket ettirebilecek bir platform olarak ya da köpek maması doldurabilecek bir yardımcı gibi kullanabiliyorsunuz. Sınırsız olanaklar sunan ve yaratıcılığı geliştiren CellRobot temel paketinin ön sipariş fiyatı 159 dolar.

Görsel: Kickstarter