Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çelik Hasırla Yeniden Ayağa Kalkan Tarihi Kilise

Çelik Hasırla Yeniden Ayağa Kalkan Tarihi Kilise

İtalya’nın güneyindeki tarihi liman bölgesinde yer alan ve yalnızca kalıntılardan ibaret olan kilise, modern sanatla birlikte yeniden canlandı.

İtalya’nın güneyindeki Apulia bölgesinde yer alan tarihi Siponto parkı arkeolojik açıdan büyük önem taşıyor. 13. yüzyılda meydana gelen depremlerin ardından terk edilen bölgedeki limanların tarihte büyük önem taşıdığına inanılıyor. Avrupa’da 900 ve 1200 yılları arasında benimsenmiş ağır tonozlarla yuvarlak kemerlerin kullanıldığı ve Roma mimarisinden örneklerinin bulunduğu alanda eskiden en önemli piskoposluk bölgesi olarak kabul edilen büyük bir Hristiyan kilisesi yer alıyordu.

Bu kültürel mirası yeniden canlandırmak isteyen İtalyan sanatçı Edoardo Tresoldi, tarihi kasabanın mimarisine sadık kalmak suretiyle çelik hasır malzeme kullanarak kilisenin iskeletini ortaya çıkardı. Tresoldi’nin “Basilica di Siponto” adını verdiği heykel çalışması, saydam derinliği ve hafif görüntüsüyle geniş bir alana yayılıyor.

Arkeolojik kalıntıları dirilten bu çalışma ile ziyaretçiler tarihi daha yakından deneyimleme fırsatı buluyor ve görsel açıdan zengin bir keşfe çıkıyor. Çalışmada, gözenekli metal katmanların birleşmesi ve üst üste binmesi kemer altı yolunu, havada süzülüyormuş gibi görünen sütunları ve yapının romanesk çatısını oluşturuyor.

Tresoldi’nin, MiBACT (Kültürel Miras ve Turizm Bakanlığı) ve Apulia’nın arkeoloji denetmenleriyle gerçekleştirdiği ortak çalışma sonucunda modern sanat eseri arkeolojik bir kimliğe büründü ve tarihi kiliseye yeni bir hayat verdi.

Görsel: Behance