Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Cankurtaran Sırt Çantası: Luki

Cankurtaran Sırt Çantası: Luki

JWT Kolombiya tarafından meyveli atıştırmalık markası Luki için hazırlanan sırt çantaları, okullarına gitmek için güvenli olmayan ulaşım araçlarıyla nehirleri geçen çocuklara hayat kurtaran bir çözüm sunuyor.

Kolombiya bir nehirler ülkesi… Ve bu ülkenin ormanlık alandaki uzak köylerinde çocuklar okullarına gitmek için nehirler üzerinden güvenli olmayan ulaşım araçlarıyla geçiyor. Son 5 yıla ait istatistikler, bu nehirlerde 10 binden fazla çocuğun hayatını kaybettiğini söylüyor. Bu acı istatistik çocukların beslenme çantalarının vazgeçilmezi, meyveli atıştırmalık Luki’yi konu hakkında bir şeyler yapmaya itiyor. J. Walter Thompson Kolombiya ile beraber buldukları çözümse gerektiğinde can yeleği olabilen bir sırt çantası.

“The Lifesaver Backpack” yani “Cankurtaran Sırt Çantası” adı verilen bu çantalar, çocukların hoşuna gidecek renklerdeki hayvanlar olarak tasarlanıyor. En önemli özellikleri ise renkleri değil elbette. Bu çantalar okul eşyalarını taşımanın yanı sıra acil durumda bir can yeleği görevi görerek hayat kurtarıyor. Her çantaya acil durumda yapılması gerekenler ve ilk yardım bilgileri bir etiket olarak dikilmiş. Bu da olası bir boğulma tehlikesi karşısında sadece kendilerini kurtarmalarını değil; başkalarına yardım edebilmelerini de sağlıyor.

5-12 yaş arası çocuklara yönelik bu çantalar hafif ve su geçirmez malzemeden üretilmiş. Okul eşyalarını taşımak için yine su geçirmez malzemeden bir iç çanta ana gövdeye yerleştirilmiş. Ayrıca tüm çantalarda suya dayanıklı bir acil durum düdüğü bulunuyor. Ayrıca kenarlara yerleştirilmiş reflektörler kullanılan canlı renklerle birlikte görünürlüğü artırıyor. Suya düşme durumunda çocukların suyun üzerinde kalmasını sağlayan, hatta baygın şekilde düşerlerse onları yüzüstü pozisyonuna getiren çantaların üst kısmında bulunan kolsa kurtarma teknelerinin çocukları yakalayabilmesi ve tekneye çekebilmesi için tasarlanmış.

JWT Kolombiya; Luki için hazırladığı bu sırt çantası projesi ile pek çok ödül almış. Clio Awards’ta Doğrudan Pazarlama kategorisinde Gold, Inovasyon kategorisinde Silver; Cannes Lions’ta ise yine Doğrudan Pazarlama’da Bronz kazanmış.

Künye:
Reklam Ajansıy: J. Walter Thompson, Colombia
Yaratıcı Bölümden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı: Rodolfo Borrell
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Claudia Murillo, Miguel Andres Norato
Yaratıcı Yönetme: Diana Triana, Diego Contreras Jaramillo
Reklam Yazarı: Camilo Mateus
Sanat Yönetmeni: Carolina Parra Garces
Müşteri Direktörü: Andres Sanmartin
Endüstriyel Tasarım Direktörü: Juan Sebastian Sanches Jimenez
Ajans Yapım Direktörü: Maria Medina
Ajans Yapımcısı: Andrea Hortua
Marka Müdürü: Alejandra Angulo
Moda Tasarım Direktörü: Catalina Velasquez Velandia

Görsel: Behance – Vimeo