Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Canal+’ün ​Yves Behar İmzalı Set-Üstü Kutusu: Le Cube S

Canal+’ün ​Yves Behar İmzalı Set-Üstü Kutusu: Le Cube S

Canal+’ün yeni set-üstü kutusunun kübik formu ve minimalist tasarımı, işlevselliğiyle yarışıyor.

FuseProject ve İsviçreli tasarımcı Yves Behar’ın Fransız televizyon kanalı Canal + için tasarladığı dekoder “Le Cube S”, işlevsel olmasının yanında minimalist tarzıyla da dikkat çekiyor.

FuseProject’in Canal+ için 2008’de tasarladığı dekoderlerden bu haberde bahsetmiştik. Gelişen teknolojiyle birlikte tasarımın form ve ölçülerini elden geçirip küçültme şansını elde eden ekip, ortaya bir öncekinden daha minimalist, daha küçük bir kutu tasarımı çıkarmış. Öyle ki; yeni kutular avucunuza sığacak kadar küçük.

Ekip, standart kutuları daha evrensel ve özgün bir forma dönüştürürken, kutuda kullanılan malzeme ve dokuları da titizlikle seçmiş. Kutunun yüksek çözünürlüklü ekranı, cihazın tüm yüzeyini kaplayan mat siyah dokuyla kamufle edilmiş. Böylelikle yansıtılan kanal bilgisi gibi detaylar sanki bir ekranda beliriyormuş gibi değil de, direkt olarak kutunun kendisinde oluşuyormuş izlenimi veriyor.

Sadece 8x8cm boyutlarındaki küpün yukarıya bakan yüzeyinde kullanılan tasarım ve dokuda, Canal+’ün imzası haline gelmiş görsellerin izlerini yakalamak mümkün.

Görsel; fuseproject